آیا سیب برای دیابت ضرر دارد؟ این سوالی است که بسیاری از مخاطبان به دنبال پاسخی برای آن هستند. علیرغم آنچه که در مورد اجتناب افراد دیابتی از میوه شنیدهاید، سیب به عنوان یک میان وعده سالم در اکثر رژیم های غذایی سالم و مناسب دیابت در نظر گرفته میشود. به خصوص برای بیماران دیابتی، سیب یک میان وعده عالی با گلیسمی پایین است که میتواند به عنوان یک میان وعده سالم، روزانه مصرف شود. سیب سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که میتوانند سلامت کلی شما را بهبود بخشند.
از این رو، در ادامهی این مقاله سوال پرتکرار شما مخاطبان عزیز بطور دقیق بررسی و پاسخ داده شده است.
به راستی آیا سیب برای دیابت ضرر دارد؟ در ابتدا میخواهیم به میزان مواد مغذی سیب بپردازیم و سپس درمورد مزایای سیب و نحوه قرار گرفتن آن در برنامه مدیریت دیابت صحبت کنیم. بر اساس USDA، یک سیب متوسط (182 گرم) حاوی مواد مغذی زیرمیباشد:
کالری: 95
پروتئین: 0.5 گرم
چربی کل: 0.3 گرم
کربوهیدرات: 25 گرم
فیبر کل: 4.4 گرم (16٪ ارزش روزانه)
ویتامین : C 8 میلی گرم (10٪ DV)
از آنجایی که سیب بیشتر از کربوهیدرات تشکیل شده است، سطح قند خون شما را بالا میبرد. مهم است که به یاد داشته باشید افزایش قند خون طبیعی است و زمانی که ما کربوهیدرات مصرف میکنیم اتفاق میافتد. هدف مدیریت دیابت حذف کامل افزایش قند خون نیست، بلکه به حداقل رساندن افزایش سریع و افت شدید قند خون است.
در ادامه مقاله آیا سیب برای دیابت ضرر دارد باید بگوییم که محتوای فیبر یک سیب میتواند به جبران افزایش قند خون کمک کند، اما برای کاهش افزایش قند خون، مصرف سیب با چربی و پروتئین سالم بسیار حائز اهمیت است. شما میتوانید برشهای سیب را با کره بادام زمینی، آجیل یا ماست یونانی مصرف کنید. اگر میخواهید بدانید که آیا آبگوشت برای دیابت ضرر دارد یا نه، دیگر مطالب ما در این زمینه را مطالعه کنید.
اگر هنوز به دنبال پاسخی برای این سوال هستید که آیا سیب برای دیبات ضرر دارد یا نه؟ باید بدانید اگرچه کربوهیدراتهای موجود در سیب زیاد است، اما فیبرموجود در آن خطر را کاهش میدهد، روند هضم را کند کرده و قند را تثبیت میکند. فروکتوز موجود در سیب به دلیل فیبر موجود در آن بر سطح گلوکز خون تأثیر نمیگذارد. مصرف منظم سیب مقاومت به انسولین را کاهش میدهد، بنابراین ثابت میکند که سیب برای دیابت ضرر ندارد. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در پوست سیب، لوزالمعده را به ترشح انسولین تشویق میکند و از این طریق به جذب مناسب قند در سلولها کمک میکند.
آیا سیب برای دیابت ضرر دارد؟ فیبر موجود در سیب نه تنها باعث سیری میشود، بلکه به کاهش افزایش قند خون نیز کمک میکند. این به این دلیل است که بدن نمیتواند آن را جذب کند، بنابراین مانند سایر کربوهیدراتها، طبق CDC، قند خون را افزایش نمیدهد. به این نکته توجه داشته باشید که آب سیب فیبر ندارد، زیرا پوست و حجم آن از بین میرود.
یک بیمار دیابتی میتواند روزی یک عدد سیب متوسط بخورد. میتوان آن را قاچ کرده و با پوست بخورد. آبگیری سیب باعث کاهش فیبر و افزایش قند آن میشود.
میلک شیک سیب برای افرادی که برنامه کاهش وزن دارند، مفید است. زیرا شیر و سیب هر دو سطح گلیسمی ) (GI پایینی دارند.
از خوردن سیب با معده خالی خودداری کنید. خوردن سیب همراه با وعدههای غذایی باعث میشود برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید، اطمینان حاصل کنید که کالری کمتری مصرف میکنید و وزن را سریعتر کاهش میدهد.
سخن پایانی
در پاسخ به سوال شما که آیا سیب برای دیابت ضرر دارد یا خیر؟ پاسخ منفی است. سیب یک میوه فوق العاده محبوب است که افراد مبتلا به دیابتی هم نباید از آن چشم پوشی کنند. سیب مملو از فیبر، ویتامین C و سایر مواد مغذی گیاهی است که برای سلامتی مفید هستند. فیبر موجود در سیب با ثابت نگه داشتن سطح گلوکز به کاهش گلوکز خون کمک میکند. با این حال، همیشه بهتر است با پزشک متخصص خود صحبت کنید، زیرا بدن هر فرد متفاوت است!
منابع:
https://www.eatingwell.com/article/8050345/apples-and-diabetes/
https://phablecare.com/health-guide/diabetes/apple-good-for-diabetes/