عوارض جانبی رزوواستاتین که احتمالاً نمی‌دانید!

برخی از عوارض جانبی رزوواستاتین می‌تواند جدی باشد و باید با دیدن علائمی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، هر چه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید. اما رزوواستاتین برای کاهش حمله قلبی و کاهش شانس عمل قلب برای بیماران قلبی در کنار رژیم، کاهش وزن و ورزش تجویز می‌شود. همچنین رزوواستاتین مقدار کلسترول بد و تری‌گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد و مقدار کلسترول لیپوپروتئین با تراکم بالا (کلسترول) خوب) را در خون افزایش می‌دهد. این دارو ممکن است برای کاهش مقدار کلسترول و دیگر مواد چربی خون در کودکان و نوجوانان بین 8 تا 17 سال دارند نیز تجویز شود.

عوارض جانبی رزوواستاتین

طبق تحقیقات پریهان: قرص خوراکی رزوواستاتین باعث خواب‌آلودگی نمی‌شود، اما ممکن است عوارض جانبی رزوواستاتین شامل موارد زیر باشد:

رایج‌ترین عوارض جانبی

رایج‌ترین عوارض جانبی که در هنگام استفاده از رزوواستاتین می‌توانید تجربه کنید عبارتند از:
– سردرد
– درد در ناحیه شکم
– درد عضلانی
حالت تهوع
– ضعف
اگر این علائم خفیف باشند، طی چند روز یا چند هفته از بین می‌روند. اگر علائم شدید باشند، باید با پزشک متخصص‌تان مشورت کنید.

 

عوارض جانبی جدی

اگر عوارض جانبی رزوواستاتین جدی باشد، فوراً با پزشک مطرح کنید یا با اورژانس تماس بگیرید. علائم شدید بودن عوارض جانبی این دارو عبارتند از:

مشکلات عضلانی شدید

این علائم عبارتند از:
– درد عضلانی غیر معمولی یا غیر منتظره
– ضعف
– تب

مشکلات کبدی

این علائم عبارتند از:
– ضعف غیر معمول یا غیر منتظره
– کاهش اشتها
– درد در ناحیه شکمی
– ادرار به رنگ تیره
– زرد شدن پوست یا سفید شدن چشم‌ها.

نکته مهم: هدف ما ارائه مهم‌ترین مطالب در مورد عوارض جانبی رزوواستاتین است. با این وجود، چون داروها در هر فرد به‌طور متفاوتی تاثیر می‌گذارند، نمی‌توانیم تایید کنیم که همه این عوارض جانبی در افراد ظاهر شوند. این اطلاعات جایگزین توصیه پزشکی نیست. همیشه در مورد عوارض جانبی داروها با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

تداخل با دیگر داروها

قرص خوراکی رزوواستاتین می‌تواند با داروهای دیگر، ویتامین‌ها یا گیاهان دارویی که ممکن است مصرف کنید، تداخل داشته باشد. تداخل دارویی ممکن است باعث بروز عوارض جانبی رزوواستاتین شود یا از کارکرد مناسب دارو پیشگیری کند.
برای کمک به پیشگیری از تداخل دارویی، پزشک ممکن است همه داروهایی که مصرف می‌کنید را به‌دقت بررسی کند. در مورد هر نوع دارو، ویتامین یا گیاهی که مصرف می‌کنید با پزشک مشورت کنید.

داروهای کاهش‌دهنده اسید

در هنگام مصرف رزوواستاتین، آنتی‌اسیدهای خاص که حاوی آلومینیوم یا منیزیم هستند می‌توانند مقدار رزوواستاتین را در خون کاهش دهند. همین امر باعث می‌شود تا رزوواستاتین تاثیر موثری نداشته باشد و برای درمان بیماری‌تان خوب نباشد. این داروها باید حداقل دو ساعت بعد از مصرف رزوواستاتین مصرف شوند. برخی از این داروها عبارتند از:
– آلومینیوم هیدروکسید
– منیزیم هیدروکسید

داروهای رقیق‌کننده خون

وارفارین برای رقیق کردن خون مصرف می‌شود. مصرف این دارو با رزوواستاتین می‌تواند INR (نسبت نرمال شده بین‌المللی) را افزایش دهد. INR، چگونگی لخته شدن سریع خون را ارزیابی می‌کند.

داروهای کلسترول

یکی از عوارض جانبی رزوواستاتین، تداخل با داروهایی است که برای درمان کلسترول بالا مصرف می‌شوند. مصرف هم زمان این داروها می‌توانند سطوح رزوواستاتین در بدن را افزایش دهند. این امر احتمال بروز مشکلات عضلانی را افزیش می‌دهد. برخی از این داروها عبارتند از:
– نیاسین
– جم‌فیبروزیل
– فنوفیبرات
داروهای HIV
در هنگام مصرف رزوواستاتین، داروهایی که برای درمان HIV مصرف می‌شوند، می‌توانند سطوح رزوواستاتین در بدن را افزایش دهند. این امر احتمال عوارض جانبی رزوواستاتین را افزایش می‌دهد. این عوارض جانبی عبارتند از مشکلات عضلانی مانند درد عضلانی یا ضعف.
مثال‌هایی از این داروها شامل مهارکننده‌های پروتئاز مانند:
– آتازاناویر
– لوپیناویر
– نلفیناویر
– ریتوناویر

داروهای هپاتیت C

یکی از عوارض جانبی رزوواستاتین این است که با داروهایی که برای درمان هپاتیت C مصرف می‌شوند، تداخل دارد. مصرف همزمان این داروها می‌توانند سطوح رزوواستاتین را در بدن افزایش دهند که درد عضلانی یکی از این مشکلات است.
مثال‌هایی از این داروها شامل مهارکننده‌های پروتئاز هستند مانند:
– الباسویر/ گرازوپرویر

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بدن

سیکلوسپورین برای کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود. استفاده همزمان از سیکلوسپورین و رزوواستاتین می‌تواند سطوح رزوواستاتین در بدن را افزایش دهد که باعث افزایش عوارض جانبی رزوواستاتین می‌شود.

داروی نقرس

داروی کلشی‌سین برای درمان نقرس تجویز می‌شود. استفاده همزمان از کلشی‌سین و رزوواستاتین موجب افزایش عوارض جانبی رزوواستاتین مانند درد عضلانی و رابدومیولیز می‌شود.

داروهای سرطان

دارولوتامید برای درمان سرطان پروستات استفاده می‌شود. استفاده همزمان از دارولوتامید و رزوواستاتین موجب افزایش سطوح رزوواستاتین در بدن می‌شود که همین امر باعث افزایش عوارض جانبی رزوواستاتین می‌شود.

رگورافنیب نیز برای درمان سرطان کولون و رکتوم استفاده می‌شود. استفاده از این دارو همزمان با مصرف رزوواستاتین موجب بروز عوارض جانبی در فرد می‌شود.

هشدارها

این دارو می‌تواند موجب بروز واکنش‌های آلرژیکی شود. علائم آن عبارتند از:
– کهیر
– راش
– ورم صورت، دهان و زبان
– مشکل در تنفس
اگر این علائم را دارید، حتماً فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

 

تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منبع: healthline.com

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب