دههها است که مردم از خوردن غذاهای سالم خودداری میکنند چون فکر میکنند این غذاها برای چربی خون مضر هستند و احتمال بیماری قلبی را افزایش میدهند. با این وجود، تحقیقات نشان میدهند که خوردن غذاهایی با کلسترول بالا اما سالم برای قلب مضر نیستند. از همه مهمتر، غذاهای پرچرب غنی از مواد مغذی هستند که بسیاری از افراد این غذاها را از رژیم غذاییشان حذف میکنند.
غذاهایی که در این فهرست از مجله اینترنتی پریهان به آنها اشاره کردهایم حتی اگر سرشار از مواد مغذی باشند، برای چربی خون مضر هستند و بهتر است از رژیم غذایی حذف شوند.
غذاهای سرخکردنی مانند گوشتهای سرخ شده و استیک پنیری برای چربی خون مضر هستند. این غذاها سرشار از کالری هستند و ممکن است حاوی چربی ترانس باشند که میتوانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند و به روشهای بسیاری میتوانند برایتان مضر باشند. علاوهبراین، جذب بالای غذاهای سرخکردنی مرتبط با احتمال افزایش ابتلا به بیماری قلبی، چاقی و دیابت است.
مصرف فست فود یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی، دیابت و چاقی محسوب میشود.
افرادی که بهطور مکرر فست فود مصرف میکنند معمولاً دارای کلسترول بالایی هستند و شکم این افراد بزرگ است.
غذاهای فرآوریشده مانند سوسیس، ژامبون و هات داگ برای چربی خون بسیار مضر هستند و باید در رژیم غذاییتان خوردن این غذاها را محدود کنید.
مصرف بالای این غذاها مرتبط با افزایش میزان ابتلا به بیماری قلبی و ابتلا به سرطان هستند که باید محدود شوند.
یک بررسی بر روی 614 هزار نفر نشان داد که مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوریشده در هر روز مرتبط با 42 درصد افزایش بیماری قلبی است.
کوکیها، کیکها، بستنی، انواع شیرینجات و دسرها از غذاهای مضر برای چربی خون محسوب میشوند و حاوی چربیهای ناسالم و کالری بالایی هستند.
مصرف مکرر این غذاها ممکن است تاثیر منفی بر روی سلامتتان داشته باشد و منجر به افزایش وزن در طی زمان شوند.
خوب با غذاهای ناسالم برای چربی خون آشنا شدید. همیشه وقتی چیزی را حذف میکنید باید برای آن جایگزینی هم پیدا کنید. پس از این غذاها برای سلامتی بیشترتان استفاده کنید.
تخممرغ یکی از مغذیترین غذاهایی است که میتوانید بخورید. اغلب افراد مبتلا به چربی خون بالا، از خوردن تخممرغ میترسند چون فکر میکنند ممکن است بر روی چربی خون آنها تاثیر بگذارد.
22 گرم پنیر سوئیسی حاوی 20 میلیگرم کلسترول است. اگرچه پنیر در اغلب اوقات مرتبط با افزایش کلسترول است، اما چندین مطالعه نشان داده است که پنیر باعث افزایش چربی خون نمیشود.
یک مطالعه 12 هفتهای بر روی 162 نفر نشان داد که مصرف 80 گرم پنیر پر چرب در هر روز باعث افزایش مقدار کلسترول بد نمیشود.
انواع متفاوت پنیر دارای مقدار مواد مغذی متفاوتی هستند، اما مقدار کلسیم، پروتئین، ویتامین A و ویتامین B آنها یکسان است.
چون پنیر دارای کالری بالایی است، مراقب باشید بیش از حد مصرف نکنید. برای اینکه بدانید آیا پنیر قند دارد یا نه، حتماً به مطلب ما در این مورد سر بزنید.
صدفها منبع عالی پروتئین، ویتامین B، آهن و سلنیوم هستند. صدفها کلسترول بالایی دارند. از طرف دیگر، صدف حاوی ترکیبات زیست فعالی مانند آنتیاکسیدانهای کاروتنوئیدی و اسیدآمینو هستند که به پیشگیری از بیماری قلبی و کاهش کلسترول بد کمک میکنند.
تحقیقات قدیمی نشان میدهند که افرادی که غذای دریایی بیشتری میخورند، کمتر به بیماری قلبی مبتلا میشوند.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان