مقدار کربوهیدارت بادام بسیار بالا است، با این وجود، دارای فیبر رژیمی بالایی است. پس شاخص گلیسمی بادام بسیار پایین است. بر طبق مجله بینالمللی تحقیقات پزشکی، شاخص گلیسمی بادام برابر با صفر (1) است. تحقیقات نشان دادهاند که بادام همچنین دیگر مغزدانهها احتمال خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری عروق کرونری را کاهش میدهند.
گنجاندن بادام در یک رژیم غذایی دارای منفعتهای زیادی برای چاقی، کنترل شاخص گلیسمی است. یک مطالعه نشان داد که گنجاندن بادام در وعده صبحانه باعث کاهش غلظت گلوکز خون و افزایش سیری در افراد دیابتی و پیش از دیابت میشود.
در کل شاخص گلیسمی بادام نزدیک به صفر است. انواع مطالعات نشان دادهاند که افزایش جذب بادام ممکن است موجب بهبود کنترل گلیسمی و کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو شود. پزشکان مصرف بادام را برای بیماران دیابتی توصیه میکنند.
همانطور که در مقدمه اشاره کردیم شاخص گلیسمی بادام پایین است. کربوهیدرات خالص آن برابر با 9.05 گرم است. بهطور مشابهی، این مغزدانه دارای پتاسیم، کلسیم و چربی اشباعشده است.
بادام بینهایت سرشار از چربیهای اشباعشده است (چربی سالم). چون شاخص گلیسمی بادام بسیار پایین است و سرشار از فیبر، چربیهای سالم و پروتئین است، بادام یک گزینه عالی برای دیابتیها محسوب میشود. چون بادام منبع عالی فیبر است، به آهسته شدن روند هضم غذا کمک میکند، بهعبارت دیگر جذب مواد غذایی تدریجی و آهسته میشود. از اینرو، سطوح قند خون دچار نوسان نمیشود و تاثیر مثبتی میگذارد.
ثابت شده است که بادام باعث کاهش سطوح کلسترول (LDL) میشود. اگرچه یک مشت بادام (تقریباً 23 عدد بادام) دارای چربی و کالری بالایی است، اما خوردن آن باعث احساس سیری میشود و سطوح قند خون ثابتتر میماند. توصیه میشود بادام در حد تعادل مصرف شود. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که بادام منبع غنی از پتاسیم است و ثابت شده است که به تنظیم فشار خون نیز کمک میکند. همچنین بادام حاوی مقدار زیادی منزیم است که موجب بهبود واکنش انسولین میشود و در نتیجه مقاومت به انسولین را کاهش میدهد.
در واقع، بادام جزو سالمترین مغزدانهها محسوب میشود. بادام غنی از املاح معدنی و ویتامینها است.
اگرچه شاخص گلیسمی بادام پایین است، اما کالری زیادی دارد. بنابراین، اگر میخواهید بادام را وارد رژیم غذاییتان کنید، باید مقدار صحیح آن را بدانید. برای اینکه کالری زیادی دریافت نکنید، باید مراقب باشید و سطوح قند خونتان را کنترل کنید.
خوب اگر بخواهیم بگوییم یک بیمار دیابتی چقدر باید در روز بادام بخورد، پاسخ این است که این بیماران در هر روز حداقل 6 تا 8 عدد بادام بخورند.
اما اگر میخواهید بادام بیشتری را وارد رژیم روزانهتان کنید، میتوانید بیشتر از این مقدار هم بخورید. در این مورد، میتوانید تا 15 عدد بادام در روز میل کنید.
شاخص گلیسمی بادام پایین است و وجود MUFA و فیبر در آن باعث میشود تا به کاهش وزن کمک کند. همچنین خوردن بادام باعث میشود مدت زمان بیشتری سیر بمانید. از اینرو با خوردن بادام اشتهایتان را بهتر میتوانید کنترل کنید. یک مشت بادام تقریباً صد کالری دارد. حتی با اینکه بادام کالری زیادی دارد، اما اگر در حد تعادل مصرف شود منجر به افزایش وزن نمیشود. چندین مطالعه نشان دادند که مصرف مکرر بادام و دیگر مغزدانهها به کاهش وزن و کاهش خطر چاقی کمک میکند.
میتوانید مقدار توصیهشده بادام را در ابتدای صبح میل کنید. توصیه میشود بادام را با شکم خالی مصرف کنید. این کار به افزایش جذب مواد مغذی بادام کمک میکند که میتوانید در طی روز مصرف کنید. بادام را میتوانید بدون پوست بیرونی بخورید. اما باید بدانید خوردن بادام با پوست مزیتهای بیشتری دارد. لایه پوست حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. اگر به پوست بادام حساسیت ندارید، حتماً آن را با پوست بخورید.
چون شاخص گلیسمی بادام پایین است برای افراد دیابتی توصیه میشود. بادام غنی از مواد زیرمغذی است و بهطور ویژهای برای کنترل سلامت قلب عالی است. گنجاندن بادام به رژیم غذایی میتواند مزیتهای زیادی برای سلامتی داشته باشد.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان