خوردن تخمه سیاه در بارداری به خاطر مواد مغذی زیادی که دارد برای زنان باردار بسیار مفید است. تخمه سیاه یا همان تخمه آفتابگردان در سراسر جهان مشهور است و طرفداران زیادی دارد. اما به هر حال هر مادری قبل از خوردن هر چیزی نگران فرزندش است و حتماً شما هم قبل از خوردن تخمه از خودتان میپرسید که نکند برای جنین ضرر داشته باشد یا اگر فایدهای دارد فواید آن چیست؟ پس با ما همراه باشید تا به همه سوالاتتان پاسخ دهیم.
تخمه سیاه همان دانه آفتابگردان است. دانههای آفتابگردان در انواع مختلفی وارد بازار میشوند از جمله روغن دانه آفتابگردان. تخمه سیاه دارای سه نوع چربی است: چربی تک اشباع شده، چربی اشباع شده و چربی با چند پیوند غیر اشباع شده.
زنان باردار وقتی نوبت به رژیمشان میرسد باید هشیار باشند چون هم سلامتی خودشان مهم است و هم سلامتی جنین. تخمه آفتابگردان، منبع خوبی از اسید فولیک است که برای یک بارداری سالم از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین حاوی فیبر زیادی است که برای سلامتی دستگاه گوارش مهم است.
بهخاطر وجود اسیدهای چرب امگا3 در مغزدانهها و تخمهها، این مواد مغذی به رشد مغز جنین و سیستم عصبی در مراحل اولیه رشد کمک میکنند. در مابین وعدههای غذایی، خوردن دانهها و مغزدانههایی همچون بادام، گردو یا خوردن تخمه سیاه در بارداری، روشی عالی برای حفظ سلامتی است.
خوردن تخمه سیاه در بارداری دارای مزیتهای زیادی است که در ادامه مقاله از سایت پِریهان به آنها اشاره میکنیم:
تخمه سیاه حاوی بیشتر از 90 درصد از همه ویتامینها، پروتئینها و دیگر مواد مغذی است که هر فردی در رژیم غذایی خود به آن نیاز دارد.
چون تخمه سیاه حاوی انواع املاح معدنی از جمله ویتامین E است، از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
خوردن تخمه سیاه در بارداری به خاطر جلوگیری از لختههای خونی در رگها پیشنهاد میشود.
تخمه آفتابگردان حاوی فسفر و مواد مغذی سالم است که به رشد استخوانهای جنین کمک میکند.
نقش اصلی پتاسیم در حفظ نسبت سدیم به پتاسیم به خوبی به اثبات رسیده است. این کار به حفظ سطح سالم فشار خون کمک میکند.
مواد شیمیایی گیاهی که در تخمهها وجود دارند به حفظ سیستم ایمنی بدن در طول بارداری کمک میکنند.
خوردن تخمه سیاه در بارداری به پیشگیری و درمان بیماری و بهبود بیماری قلبی عروقی میکند.
این مطلب را هم بخوانید: تاثیر سبزی بر روی جنین
تخمه سیاه میتواند منبع خوبی از پروتئین باشد. اما آیا خوردن تخمه سیاه در بارداری ضرر هم دارد؟ در ادامه به تاثیرات جانبی تخمه آفتابگردان در طول بارداری اشاره میکنیم:
بسیاری از افراد نسبت به تخمه سیاه آلرژی دارند. گرده دانه آفتابگردان یا خوراک پرنده حاوی دانههای آفتابگردان ممکن است در طول کشت گل آفتابگردان وجود داشته باشد که باعث واکنشهای آلرژیکی در افراد خاصی میشود.
حتی اگر تخمه سیاه را از یک فروشگاه غذایی معتبر بخرید، ممکن است این دانهها با باکترییهای خطرناکی آلوده شده باشند.
بهعنوان بخشی از یک رژیم متعادل، خوردن تخمه سیاه در بارداری ممکن است مزیتهای زیادی داشته باشد. اما زیادهروی در هر چیزی به ضرر ما است. بنابراین، توصیه میشود تخمه سیاه هم در حد تعادل مصرف شود.
چه چیزهایی برای دیابت بارداری ممنوع هستند؟
تخمه سیاه غنی از فولات و املاح معدنی متفاوت مانند آهن، کلسیم، روی، سلنیوم و مس است. اسید فولیک در تخمه سیاه به شکلگیری سلولهای قرمز خونی کمک میکند و اکسیژن را از ریهها به قسمتهای مختلف بدن میرساند.
چون در دوران بارداری نیاز روزانه به اسید فولیک افزایش مییابد، خوردن تخمه سیاه در بارداری میتواند ایده خوبی باشد.
کمبود اسید فولیک میتواند مشکلات متفاوتی مانند اختلالات رشدی در جنین در حال رشد ایجاد کند.
به جای تخمه سیاه میتوانید از تخمه کدو تنبل نیز استفاده کنید. تخمه کدو تنبل خوشمزه است و برای سالادها یا سوپها نیز میتوانید از تخمه کدو تنبل استفاده کنید.
دانه کاج نیز که طعم خوشمزهای دارد و خیلی هم گران است ممکن است به جای تخمه سیاه مصرف شود. گردو نیز گزینه دیگر خوبی برای عصرانه به جای تخمه سیاه است.
منبع: firstcry.com
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان