عوارض مصرف کراتین که باید جدی گرفت!

امروزه پیرامون کراتین که هم در میان بدن‌سازان و هم در مسائل آرایشی طرفداران بسیاری دارد حرف‌های ضد و نقیض زیادی به گوش می‌رسد؛ عده‌ای آن را بی‌ضرر می‌دانند درحالیکه سایرین مصرف آن را توصیه نمی‌کنند. حال این سوال مطرح می‌شود که واقعا عوارض مصرف کراتین چیست؟ آیا مصرف آن باعث بروز مشکلات حاد در متابولیسم بدن می‌شود؟ در این مطلب از مجله اینترنتی پریهان به بررسی اجمالی این مکمل محبوب پرداخته‌ایم.

عوارض مصرف کراتین چیست؟

طبق گزارش پریهان، در مسائل مربوط به حوزه زیبایی، معمولا کراتین را در پوست، مو و ناخن‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. با آنکه کراتین به صورت طبیعی در بدن یافت می‌شود اما محصولاتی که در حوزه زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرند علاوه بر کراتین دارای مواد دیگری نیز هستند که یکی از آن‌ها فرمالدئید نام دارد.

انجمن سرطان آمریکا در این باره هشدار می‌دهد که فرمالدئید یک ماده سرطانزای شناخته شده‌ است. این بدان معنا است که یا خود به صورت مستقیم موجب بروز سرطان می‌شود یا به رشد سلول‌های سرطانی در بدن کمک می‌کند. انجمن غذا و دارو هم در رابطه با عوارض مصرف کراتین و ترکیبات آن در مسائل درمانی هشدار می‌دهد و عنوان می‌کند که این محصولات ممکن است عوارض جانبی زیر را داشته باشند:

  • نخست آنکه می‌توانند منجر به واکنش‌های آلرژيک شوند. مواد شیمیایی استفاده شده در این محصولات می‌توانند موجب بروز آلرژی شوند، بنابراین فرد می‌بایست مراقب این موضوع باشد.
  • همانطور که اشاره شد، این محصولات می‌توانند موجب بروز سرطان شوند. درمان‌های کراتینی از فرمالدئید استفاده می‌کنند و زمانی که بدن به مدت طولانی در معرض این ماده شیمیایی قرار بگیرد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. برای کاهش این خطر پیشنهاد می‌شود از درمان‌های کراتینی استفاده شود که از محصولاتی بدون فرمالدئید استفاده می‌کنند. تغذیه بیماران با کراتین بالا نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • درمان‌های کراتینی ممکن است نتیجه عکس داده و موجب تیرگی موهای شما شوند! اگر به سراغ آرایشگری مبتدی بروید همیشه این احتمال وجود دارد که بجای موهای لطیف و ابریشمی، به دام موهایی تیره بیفتید. این مورد شایع می‌تواند در زمان افزایش ناگهانی دما در طول درمان و یا در فرآیند خشک کردن موها رخ دهد.
  • از دیگر عوارض جانبی آن می‌توان به: سردرد، حالت تهوع، التهاب چشم، خارش گلو، کهیر، گیجی و سرفه اشاره کرد.

 

عوارض مصرف کراتین هم توسط افرادی که این درمان‌ها را دریافت کرده‌اند گزارش شده و هم توسط کسانی که این درمان‌ها را انجام داده‌اند! این عوارض در طی استفاده از کراتین یا مدت کوتاهی پس از انجام آن بروز کرده‌اند؛ اما همچنان این مورد که آیا درمان‌های کراتینی که حاوی فرمالدئید هستند عوارض بلند مدتی روی فرد دارند یا خیر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

سخن پایانی

با آنکه مصرف کراتین مزایای بسیاری دارد اما نباید از عوارض مصرف کراتین نیز چشم پوشی کرد. عوارضی که می‌تواند تاثیرات بسیار مخربی بر سلامت جسمانی بگذارد. از سرطان گرفته تا بروز واکنش‌های آلژیک که می‌توانند کوتاه مدت یا بلند مدت باشند؛ هرچند همانطور که پیش‌تر گفته شد همچنان امکان بروز عوارض بلند ثابت نشده است، اما نمی‌توان به طور قطع گفت که چنین احتمالی وجود ندارد.

منبع: healthline.com

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب