علت زرد شدن سقف دهان میتواند متنوع باشد. بهداشت ضعیف دهان، عفونتهایی که درمان نشدهاند یا دیگر بیماریهایی که فرد به آن مبتلا است میتوانند باعث این مشکل شوند. اکثر علتهای آن جدی نیستند. با این وجود، برخی از این علتها به توجه پزشک نیاز دارند.
طبق گزارش پریهان در بخش بهداشت دهان: زرد شدن زبان، بهداشت ضعیف دهان، وجود باکتری در دهان و عفونتهای دیگر ممکن است همگی در زرد شدن سقف دهان نقش داشته باشند که در ادامه با جزئیات بیشتری به این علتها میپردازیم:
بهداشت ضعیف دهان منجر به پیدایش باکتریها در دهان میشود. وقتی این باکتریها چند برابر میشوند، میتوانند رنگ اطراف دهان را تغییر دهند. بهداشت ضعیف دهان میتواند علت زرد شدن سقف دهان محسوب شود. در این حالت ممکن است زبان نیز زرد رنگ شود.
از دیگر علائم بهداشت ضعیف دهان، بوی بد دهان، ورم یا خونریزی لثه و درد در هنگام جویدن غذا است.
خشکی دهان زمانی ایجاد میشود که غدد بزاق دهانی، بزاق را به اندازه کافی بزاق تولید نمیکنند. یکی از نقشهای بزاق، محافظت از دهان در برابر پیدایش باکتریها است. بدون بزاق کافی، باکتریها میتوانند رشد کنند و باعث زرد شدن سقف دهان شوند.
از دیگر علائم خشکی دهان، بوی بد دهان، بزاق چسبنده و خشک شدن گلو و زبان است.
برفک دها، رشد بیش از حد مخمر در دهان است. برفک دهان میتواند علت زرد شدن سقف دهان محسوب شود. از دیگر علائم زرد شدن سقف دهان، سوزش سقف دهان، ترک گوشههای لب و از دست دادن حس چشایی است. با اینکه برفک دهان در کل بیماری جدی نیست، اما اگر در کل بدن پخش شود، میتواند مشکلاتی را به وجود آورد.
کلام آخر
در این مقاله به 3 علت زرد شدن سقف دهان اشاره کردیم. در اکثر موارد، زرد شن سقف دهان میتواند با بهتر شدن بهداشت دهان بهبود یابد. در برخی موارد، زرد شدن سقف دهان میتواند نشانهای از عفونت یا بیماری باشد که نیاز به درمان دارد.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منبع: healthline.com