پنیر پارمسان نوعی پنیر ایتالیایی سفت است که ارزش تغذیهای بالایی دارد. حتی برخی از افراد آن را یک غذای کامل میدانند و بر این باور هستند که ترکیبات موجود در پنیر پارمسان موجب بهود سلامتی و کاهش خطر ابتلا به بیماری میشود. این پنیر حاوی پروتئین بسیار زیاد و کلسیم است و بهراحتی هضم میشود. این پنیر ایتالیایی تاریخچه هزار ساله دارد و طعم و بافتی خاص دارد. با این وجود، انجمن غذا و دارو در ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که هر پنیری که دارای برچسب پنیر پارمسان است، دارای همان خواص و مواد موجود در پنیر ایتالیایی نیست.
پنیر پارمسان نوعی پنیر ایتالیایی است که دارای طعم آجیلی است که ممکن است شیرین، نمکی و یا تلخ باشد. رنگ آن ممکن است زرد روشن یا زرد تیره باشد.
برخلاف انواع دیگر پنیرها، موسسه تعیین حفاظت از منبع (PDO) در اروپا، سالم بودن این پنیر را تایید کرده است.
طبق تحقیقات پریهان، پنیر پارمسان بهطور منحصربهفردی از شیر گاو پرورشداده شده در مناطق خاصی از ایتالیا تهیه میشود. فرآیند تولید این پنیر به قرون وسطی برمیگردد.
پارمسان از طریق فرآیندی بهنام انعقاد شیر بهوسیله رنت تولید میشود. رنت به گروهی از آنزیمهای حیوانی اشاره میکند که برای شروع فرآیند انعقاد استفاده میشود. رنت گاو مشهورترین رنت حیوانی مورد استفاده است. برای تهیه این پنیر باید پنج مرحله طی شود.
حداقل زمان برای رسیدن پنیر، ۱۲ ماه است و حتی ممکن است بیشتر از ۴۰ ماه زمان نیاز داشته باشد. زمان رسیدن پنیر، بافت و طعم نهایی پنیر را مشخص میکند.
در ادامه به برخی از فواید خوردن پنیر پارمسان اشاره میکنیم:
با اینکه لاکتوز بخش جدانشدنی از پنیر است، اما باید گفت پنیر پارمسان بدون لاکتوز است. لاکتوز نوع اصلی کربوهیدارت یافت شده در شیر است، اما تقریباً ۷۵ درصد از مردم جهان نمیتوانند آن را هضم کنند. بدن این افراد لاکتاز ندارد. لاکتاز آنزیمی است که به شما کمک میکند تا بدنتان بتواند لاکتوز را هضم کند.
در نتیجه، افرادی که نمیتوانند لاکتوز را تحمل کنند، ممکن است بعد از خوردن آن به اسهال، درد شکمی و نفخ شکم دچار شوند.
کلسیم، فراوانترین املاح معدنی در بدن است که نقش مهمی را در سلامت استخوانها بازی میکند. جذب کم این املاح معدنی باعث شکستگی استخوان میشود. پنیر پارمسان منبع عالی کلسیم محسوب میشود و بهراحتی در بدن جذب میشود.
پنیر پارمسان مقدار زیادی از پروتئین باکیفیت را تامین میکند. همچنین، این پنیر دارای اسید آمینوهای ضروری است که پروتئین کاملی محسوب میشود. همچنین باید به این نکته توجه کنید که پروتئین این پنیر بهراحتی قابل هضم است.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منبع: healthline.com