مطالعات نشان میدهند در صورت مصرف میوههای مفید برای کراتین بالا، سطوح کراتین کاهش مییابد. مخصوصاً زمانی که فرد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی مبتلا باشد. دلیل آن این است که میوههای تازه منبع طبیعی فیبر، آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدها محسوب میشوند که به مبارزه با رادیکالهای آزاد و فشار اکسایشی در بدن کمک میکند. در برخی مواقع، میوههایی که باعث کاهش کراتینین در بدن میشوند علاوه بر کاهش سطوح کراتینین باعث بهبود گوارش نیز میشوند. علاوهبراین، میوههایی با پتاسیم بالا برای بیماران مزمن کلیوی پیشنهاد نمیشود.
در پریهان توجه به این نکته حائز اهمیت است که بیمارانی که تحت درمان دیالیز قرار دارند باید از خوردن میوههایی که حاوی پتاسیم بالا هستند خودداری کنند چون این میوهها حال بیمار را بدتر میکنند. در ادامه با میوههای مفید برای کراتین بالا آشنا میشویم:
توتفرنگی غنی از آنتیاُکسیدانها و پلیفنولهایی هستند که باعث درمان فوری کراتین بالا در بدن میشود. این آنتیاکسیدانها و پلیفنولها به سالم بودن قلب کمک میکنند و باعث پیشگیری از وخیم شدن حال بیمار میشوند.
توتفرنگی حاوی ویتامین C فراوان است که با دفع کراتینین اضافی از بدن به بهبود سلامت پوست و کلیه کمک میکند.
کرانبری دارای سطوح قابل توجهی از آنتیاُکسیدانها و املاح معدنی است.
انگور قرمز بهعنوان یکی از بهترین غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به کراتین بالا در نظر گرفته شده است. انگور قرمز ویتامین و آنتیاُکسیدانهای بسیار زیادی دارد.
سیب پر از فیبر است و به حفظ سطوح گلوکز در بدن کمک میکند. خوردن سیب برای سلامت سیستم گوارشی نیز مفید است.
مقدار آنتیاُکسیدانهای یافت شده در بلوبری به کاهش فشار خون و دیابت کمک میکند. همچنین سلامت کلیهها را حفظ میکند.
همچنین برگهای بلوبری دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که به بهبود کارکرد کلیهها کمک میکنند و باعث کنترل سطوح کراتینین در بدن میشوند.
تمشک حاوی ویتامینهای C، K، E و فولات است. منگنز، پتاسیم و آهن نیز به مقدار فراوان در تمشک یافت میشوند. علاوهبراین مطالعات نشان میدهند که منگنز دارای سطوح بالایی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی و مس است.
همه این مواد مغذی به کلیه کمک میکنند تا سطوح کراتینین در بدن را کاهش دهند و همچنین به کارکرد بهتر کلیه کمک میکنند.
گیلاس یکی از میوههای ترش و شیرین خوشمزهای است که به تسکین درد در بسیاری از قسمتهای بدن کمک میکند.
کلام آخر
وقتی سطوح کراتینین بالا باشد، باید یک رژیم غذایی خاص برای کنترل سطوح کراتین بدن دنبال شود. اگر سطوح کراتینین بدن بیشتر از 3 mg/dl باشد، بیمار باید تحت کنترل باشد. بنابراین در این حالت برای درمان بیمار باید فوراً با پزشک متخصص مشورت کرد. مصرف غذاهای دریایی و کاهش مصرف گوشت قرمز میتواند به کاهش سطوح کراتینین بالا کمک کند. همچنین بهتر است در رژیم غذاییتان از پروتئین گیاهی مانند لوبیاها استفاده کنید.