میزان مصرف تخمه کدو در روز چقدر باید باشد؟
میزان مصرف تخمه کدو در روز باید مشخص باشد تا از عوارض جانبی ناخواسته پیشگیری شود. مصرف بیش از حد تخمه کدو میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. بسیاری از افراد مخصوصا کسانی که مبتلا به برخی از بیماری ها...
میزان مصرف تخمه کدو در روز باید مشخص باشد تا از عوارض جانبی ناخواسته پیشگیری شود. مصرف بیش از حد تخمه کدو میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. بسیاری از افراد مخصوصا کسانی که مبتلا به برخی از بیماری ها هستند، می خواهند نسبت به میزان مصرف این تخمه آگاهی لازم را داشته باشند.
میزان مصرف تخمه کدو در روز
انجمن قلب آمریکا میزان مصرف تخمه کدو در روز را حدود یک چهارم فنجان در یک رژیم غذایی سالم اعلام کرده است. این مقدار تخمه کدو پروتئین، چربی های سالم، فیبر، روی، منیزیم و دیگر مواد مغذی لازم را بدون تاثیرات منفی بالقوه فراهم می کند.
مصرف بیش از حد تخمه کدو در روز ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی و یا تداخل در جذب املاح معدنی خاص به بدن شود. تعادل در خوردن تخمه کدو از اهمیت زیادی برخوردار است. پایبندی به این مقدار به شما کمک خواهد کرد تا از مزیت های تخمه کدو بهره مند شوید.
میزان مصرف تخمه کدو برای خواب بهتر
اگر دچار اختلال خواب هستید، تخمه کدو را وارد روتین عصرانه خود کنید تا از مزیت های آن برای خوابی بهتر و با کیفیت استفاده کنید. تخمه کدو حاوی سروتونین و تریپتوفان است که به خواب بهتر و با کیفیت کمک می کند. میزان مصرف تخمه کدو در روز برای داشتن خوابی با کیفیت، یک مشت دست دقیقا قبل از خواب و یا بعد از شام است.
میزان مصرف تخمه کدو برای سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک در اغلب اوقات منجر به عدم تعادل هورمونی در زنان می شود. برای کنترل این سندرم می توانید روزانه یک الی 2 قاشق غذاخوری تخمه کدو به رژیم غذایی تان اضافه کنید. تخمه کدو سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین ها (ویتامین A و B)، آهن، مس، منیزیم و چربی های تک اشباع شده هستند که به تعادل هورمون ها و تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کند.
میزان مصرف تخمه کدو برای کاهش فشار خون
افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند و سطوح کلسترول بالایی دارند می توانند از تخمه کدو به عنوان درمان طبیعی استفاده کنند. میزان مصرف تخمه کدو در روز برای کاهش فشار خون، 30 گرم تخمه کدو در رژیم غذایی است که این مقدار ممکن است به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلبی عروقی کمک کند. این دانه ها حاوی چربی های سالم، فیبرها و آنتی اکسیدان ها با چربی های اسیدی تک غیر اشباع شده هستند که به تقویت کلسترول خوب کمک می کند.
میزان مصرف تخمه کدو برای زنان بارداری
زنان باردار می توانند از مواد مغذی یافت شده در تخمه کدو از جمله روی و اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنند که به رشد جنین کمک می کند. برای جلوگیری از ناراحتی های گوارشی، بهتر است میزان مصرف تخمه کدو در روز برای زنان باردار به یک چهارم فنجان محدود شود. فیبر، منیزیم و آنتی اکسیدان ها در تخمه کدو به پیشگیری از دیابت بارداری نیز کمک می کنند. از فواید تخم کدو برای کودکان نیز نباید غافل شد.
میزان مصرف تخمه کدو برای پروستات سالم
مردانی که نگران سلامت پروستات خود هستند می توانند یک مشت دست تخم کدو را دو الی سه بار در هفته در رژیم غذایی خود استفاده کنند. تخم کدو حاوی فیتواسترول هایی است که ممکن است بزرگ شدن پروستات را کاهش دهد و مقدار روی آن به کارکرد نرمال پروستات کمک کند.
تخمه کدو را چگونه بخوریم؟
تخمه کدو یک غذای فوق العاده محسوب می شود. پروتئین ها یکی از مواد مغذی یافت شده در تخمه کدو هستند. می توانید تخمه کدو را به اوتمیل، اسموتی، پودینگ چیا، سالاد، سوپ، مافین یا بشسقاب غلات تان اضافه کنید تا از فواید آن برای سلامتی خود استفاده کنید. می توانید تخمه کتان را به صورت خام و یا برشته شده مصرف کنید. بهترین روش این است که آن را بدون پوست بخورید تا بهتر هضم شود.
در کل، برخی از مردم ترجیح می دهند تخمه کدو را به صورت برشته مصرف کنند. می توانید تخمه ها را در دمای پایین زیر 170 درجه فارنهایت یا 76 درجه سانتی گراد بدون اضافه کردن روغن و بدون نمک خشک کنید تا ارزش غذایی تخمه کدو حفظ شود.
اگر بیش از حد تخمه کدو بخورید چه می شود؟
اگر میزان مصرف تخمه کدو در روز زیاد شود، ممکن است با مشکلات گوارشی و نفخ روبه رو شوید. تخمه کدو حاوی فیبر بالایی است. یک فنجان تخمه کدو تقریبا حاوی 12 گرم است. توصیه می شود بیشتر از مقدار توصیه شده در روز تخمه کدو مصرف نکنید. فیبر زیاد در تخمه کدو به حجیم شدن مدفوع کمک می کند و از یبوست پیشگیری می کند. با این وجود، خوردن بیش از حد تخمه کدو ممکن است موجب یبوست شود.
عوارض جانبی تخمه کدو
برخی از افراد به تخمه کدو حساسیت دارند. این تخمه ها موجب واکنش های آلرژیکی می شود که شامل تحریک گلو، گلودرد و یا حتی سردرد است. همچنین کهیر، اگزما یا دیگر انواع واکنش های پوستی از دیگر عوارض جانبی تخمه کدو است. بنابراین، توجه به این نکات در هنگام خوردن تخمه کدو از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی دیگر از عوارض جانبی این تخمه، افزایش وزن است. بنابراین، اگر مواظب وزن تان هستید، این تخمه را باید در حد اعتدال مصرف کنید. کالری این تخمه زیاد است و اگر میزان مصرف تخمه کدو در روز زیاد باشد، می تواند موجب افزایش وزن در شما شود.
کلام آخر
میزان مصرف تخمه کدو در روز باید در حد اعتدال باشد تا از مشکلات گوارشی، آلرژی و افزایش وزن ناخواسته پیشگیری شود. شناخت جذب روزانه مناسب بر اساس اهداف سلامتی خاص به استفاده صحیح از این دانه های مغذی کمک خواهد کرد.
منابع: