شاید از مضرات تخمه کدو بیخبر باشید. همه ما میدانیم که دانههای کدو تنبل، سرشار از مواد مغذی قدرتمند، برای سلامتیتان مفید هستند. این دانهها سرشار از مواد معدنی و ویتامینها هستند که برای درمان مشکلات پروستات، آرتریت و حملات انگلی شناخته شدهاند. همچنین این دانهها درمانهای طبیعی برای افسردگی محسوب میشوند. اگرچه دانه کدو تنبل از نظر مواد غذایی بیخطر است، اما مصرف آنها در مقادیر زیاد ممکن است خطرناک باشد.
طبق گزارش پریهان: عوارض جانبی بالقوهای در ارتباط با تخمه کدو تنبل وجود دارد. برای دانستن مختصری از مضرات تخمه کدو تنبل با ما همراه شوید.
تخمه کدو تنبل وقتی به مقدار زیاد مصرف شود، باعث درد معده میشود. تخمه کدو منبع غنی از روغنهای چرب است که در صورت مصرف بیش از حد مجاز، میتواند باعث ناراحتی معده و به دنبال آن گرفتگی و درد شود. فقط سعی کنید 1 تا 2 قاشق چایخوری را در یک زمان مصرف کنید یا آن را همراه با سایر غذاها بخورید تا این عارضه از بین برود. همچنین میتوانید این تخمه را قبل از مصرف تفت دهید.
اگر این تخمه را به درستی مصرف نکنید، ممکن است در معرض خطر از دست دادن مواد مغذی مختلف قرار بگیرید. پخت بیش از حد یا عدم جویدن در واقع شما را از مزایای آن محروم میکند. تخمه کدو تنبل ترد پخته شده فاقد مواد مغذی محلول در آب مانند ویتامین B6، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B12 و C است. اگر این تخمه را میپزید، شعله را در کمترین حد ممکن نگه دارید. همچنین جویدن صحیح به جای بلعیدن تخمه باعث هضم بیشتر آنها شده و به جذب بهتر مواد مغذی موجود کمک میکند.
اِدم معمولا در افراد مبتلا به اختلالات کلیوی یا برخی از مشکلات قلبی عروقی دیده میشود. مطالعات نشان میدهند که این تخمه دارای قدرت ادرارآور خفیف ذاتی است که به نوبه خود میتواند با داروهای ادرارآور تداخل داشته باشد و راه را برای افزایش استفاده از دستشویی هموار کند. از مضرات تخمه کدو می توان به این نکته اشاره کرد که تخمه کدو ممکن است بر تعادل مواد معدنی در بدنتان تأثیر بگذارد. بنابراین، اگر از داروهای ادرارآور استفاده میکنید، مراقب باشید!
تخمه کدو تنبل حاوی پروتئین و آهن در مقادیر زیاد است که آنها را به یک میان وعده وسوسه انگیز برای نوزادان تبدیل میکند. با این حال، از جمله مضرات تخمه کدو این است که به دلیل داشتن فیبر و اسیدهای چرب، برای نوزادان توصیه نمیشود، زیرا میتواند باعث گرفتگی معده، درد، استفراغ و حتی اسهال شود. البته از خواص تخمه کدو برای کودکان غافل نشوید.
تخم کدو منبع طبیعی آلفا لینولنیک اسید و DHA است که به روند شیردهی در مادران شیرده کمک میکند. با این حال، بهتر است مصرف تخمه کدو در بارداری محدود باشد. همچنین، تخمه کدو تنبل برای زنان باردار بسیار مفید است، زیرا حاوی تمام مواد مغذی ضروری برای رشد نوزاد در دوران بارداری است. با این حال، برخی تحقیقات متناقض نیز وجود دارد، و مشخص شده است که مضرات تخمه کدو برای زنان باردار بیشتر از فواید آن است. از این رو، مصرف تخمه کدو تنبل در حد اعتدال و پس از مشورت با متخصص تغذیه یا پزشک بیخطر است.
در حالی که این تخمه در مقایسه با سایر انواع تخمه حساسیتزا نیست، واکنشهای آلرژیک خاصی وجود دارند که میتواند با استفاده از تخمه کدو تنبل ایجاد شود و پوست هدف اصلی است. اگر دچار آلرژی به تخمه کدو تنبل هستید، باید انتظار علائم زیر را داشته باشید:
اگزما با پوسته پوسته شدن پوست که ملتهب و قرمز است
خارش و کهیر
رینوکونژونکتیویت با احتقان بینی و عطسه
آسم آلرژیکی
انسداد تنفسی
سردرد
تورم و قرمزی در داخل و اطراف دهان
تحریک گلو
تنگی نفس
سرفه کردن
برای تأیید و مصرف داروهای مناسب، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.
مطالعات انجام شده در مورد خواص تخمه کدو تنبل نشان میدهد که تخمه کدو تنبل گزینه ایدهآلی برای دیابتیها هستند؛ زیرا دارای پتانسیل تنظیم قند خون هستند. در واقع سطح گلوکز خون را کاهش و در نتیجه از تشدید ناخواسته جلوگیری میکند. اگر از داروهای ضد دیابت استفاده میکنید یا اگر دچار افت قند خون هستید، پس از مشورت با پزشک، توصیه میشود تخمه کدو تنبل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
100 گرم تخمه کدو تنبل دارای 559 کالری انرژی است، با 49.05 گرم چربی (164 درصد از چربی توصیه شده روزانه). بنابراین مطمئن شوید که این میان وعده را در حد اعتدال میل کنید مگر اینکه بخواهید چاق شوید. چاقی دلیل اصلی بسیاری از بیماریها از جمله فشار خون بالا و دیابت است. بنابراین، قبل از گنجاندن این تخمه در رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید، به خصوص اگر در مسیر کاهش وزن هستید. همچنین اگر رژیم غذایی خاصی دارید فقط ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از تخمه در روز توصیه میشود.
تخمه کدو تنبل ذاتا سرشار از آنتی اکسیدان بوده و از سطح فشار خون میکاهد. بنابراین، اگر از افت فشار خون رنج میبرید یا از داروهای ضد فشار خون بالا استفاده میکنید، پس از مشورت با پزشک خود، از تخمه کدو استفاده کنید.
تخمه کدو را می توانید هم به تنهایی مصرف کنید و هم به سالاد و اسموتی اضافه کنید تا طعم و بافت غذا را تغییر دهید. همچنین می توانید به میان وعده یا دیگر آیتم های غذایی اضافه کنید تا مضرات تخمه کدو را به حداقل برسانید. اگر دوست ندارید تخمه کدو را خام مصرف کنید، می توانید آن را بپزید. همچنین می توانید تخم کدو را برشته کنید، اما قبل از برشته کردن از خشک کردن دانه ها کاملا مطمئن شوید.
تخمه کدو شور و برشته یکی از میان وعده های مشهور در برخی از کشورهای جهان از جمله چین و مکزیک است. با این وجود، برخی افراد باید از خوردن آن خودداری کنند. نوزادان، زنان باردار، زنان شیرده جزو افرادی هستند که حتما باید از مصرف تخمه کدو خودداری کنند. در برخی مواقع، تخمه کدو می تواند موجب بروز آلرژی شود. از این رو افرادی که به آن حساسیت دارد باید از مصرف تخمه کدو خودداری کنند.
کلام آخر
تخمه کدو تنبل یک میان وعده خوشمزه برای خوردن است. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است مضر باشد. از مضرات تخمه کدو تنبل میتوان به افت قند خون و معده درد اشاره کرد. نوزادان، زنان باردار و زنان شیرده باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند، زیرا تخمه کدو ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. در برخی موارد، تخمه کدو تنبل میتواند باعث واکنشهای آلرژیک یا اختلال در عملکرد برخی داروها شود.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منابع:
https://www.stylecraze.com/articles/strange-side-effects-of-pumpkin-seeds/