غذاها و میوه های مناسب افراد دیابتی باید سرشار از مواد مغذی از جمله انواع ویتامین ها، املاح معدنی، فیبر و غیره باشد. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که اکثر افراد بزرگسال در روز باید دو فنجان میوه بخوردند تا خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون، سرطان و دیگر مشکلات مرتبط با سلامتی را در خود کاهش دهند. با این وجود، مزه شیرین خود را از ماده ای شیرین به نام فروکتوز دریافت می کنند. بدن تان خیلی سریع این کربوهیدارت را به گلوکز تبدیل می کند که می تواند موجب افزایش سطوح قند خون شود. بنابراین اگر مبتلا به دیابت باشید باید از خوردن برخی میوه ها خودداری کنید.
غذاها و میوه های مناسب افراد دیابتی باید جزو روتین رژیم غذایی این افراد باشند. خوشبختانه با انتخاب یک برنامه منظم از خوردن این غذاها و میوه ها لذت ببرید. در پریهان می خواهیم شما را با این غذاها و میوه ها آشنا کنیم:
سبزیجات دارای برگ سبز سرشار از انواع ویتامین ها و املاح معدنی مانند ویتامین A، C،K و فولات، آهن، کلسیم و پتاسیم هستند. این نوع غذاها و میوه های مناسب افراد دیابتی حاوی کالری پایینی هستند و میزان کربوهیدارت آنها نیز بسیار کم است. اسفناج و کلم پیچ جزو سبزیجاتی هستند که بیماران دیابتی حتما باید از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنند. می توانید از این سبزیجات در آبگوشت دیابتی ها هم استفاده کنید.
این میوه پر از مواد مغذی برای کمک به جذب ویتامین های قابل حل در آب و همچنین فیبر مورد نیاز بدن بسیار مهم است و می تواند به شما کمک کند تا به مقدار زیادی احساس سیری داشته باشید. آووکادو نه تنها خوشمزه است، بلکه منبع سالمی از چربی برای بیماران دیابتی نیز محسوب می شود.
این غذاها سرشار از پروتئین هستند. همچنین حاوی فیبر، فولات، پتاسیم، آهن و روی هستند. این پروتئین های گیاهی حاوی کربوهیدارت ها هستند، اما نصف فنجان از این حبوبات به اندازه گوشت پروتئین دارد.
منابع:
https://www.webmd.com/diabetes/fruit-diabetes
https://diabetes.org/food-nutrition/food-and-blood-sugar/diabetes-superstar-foods
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324416#green-leafy-vegetables