2 غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال
غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال به غذاهایی گفته می شود که ممکن است باعث خفگی و یا آلرژی در کودکان شود و یا مشکلاتی را برای کودکان ایجاد کند. وقتی نوبت به کودکان می رسد ایمنی اولین چیزی است که باید...
غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال به غذاهایی گفته می شود که ممکن است باعث خفگی و یا آلرژی در کودکان شود و یا مشکلاتی را برای کودکان ایجاد کند. وقتی نوبت به کودکان می رسد ایمنی اولین چیزی است که باید در نظر گرفت. همزمان با بزرگ شدن کودک، رژیم غذایی او نیز به طور طبیعی تغییر خواهد یافت و انواع غذاها وارد رژیم او خواهد شد. اما این نکته را باید بدانید که هر غذایی مناسب کودک نیست. در این مورد باید بی نهایت دقت کنید و مواظب باشید که کودک چه می خورد، چون برخی از غذاها واقعا برای کودکان خطرناک و ناسالم هستند.
2 غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال
در ادامه می خواهیم لیستی از 10 غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال به شما ارائه کنیم:
شیر خام
اولین غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال که حتما باید به آن دقت کنید شیر خام است. برخی از غذاهای دیگر که از شیر خام تهیه می شوند مانند بستنی و پنیر می توانند باعث بیماری هایی مانند اسهال طولانی مدت و شکم درد شوند. کودکان خردسالی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و هنوز به طور کامل رشد نکرده اند مستعد ابتلا به عفونت و انواع بیماری ها هستند. برای همین هضم شیر گاو و شیر سویا به جای شیر مادر یا شیر خشک در کودکان زیر یک سال بسیار سخت است. این نوشیدنی های خام حاوی املاح معدنی هستند که برای کلیه نوزادان بسیار مضر می باشند.
غذاهای سفت و ترد
غذاهای سفت مانند پاپ کورن، آب نبات های سفت و غیره می توانند باعث خفگی کودک شوند. هر نوع آب نبات سفت امکان دارد که در گلوی کودک گیر کند. سبزیجات خام سفت مانند هویج، بلوبری، تکه های سیب و غیره نیز می تواند جزو غذای خطرناک برای کودکان زیر دو سال محسوب شود. غذاهای نرم نیز مانند مارشملو به هیچ وجه مناسب کودکان نیستند. مارشملو پر از قند است و برای سلامت کودک مضر است. اگر کودک شش ماهه دارید بهتر است با میوه های مجاز در شش ماهگی آشنا شوید.
کلام آخر
پزشکان بر این عقیده هستند که برای دادن غذاهای سفت به کودکان تا یک سالگی و یا حتی بیشتر صبر کنید، چون اکثر این غذاها جزو غذاهای خطرناک برای کودکان زیر دو سال محسوب می شوند. البته سازمان AAp این نظریه را تغییر داده است، برای اینکه مطالعات نشان می دهند که تاخیر انداختن در غذاهای سفت کمکی به پیشگیری از آلرژن ها نمی کند و حتی ممکن است ریسک ابتلا به آن ها را نیز افزایش دهد. بهتر است هر چند روز یک بار یک غذای جدید را به نوزاد شروع کنید تا اگر دچار آلرژی شوند متوجه شوید.
منابع:
https://www.babycenter.com/baby/solids-finger-foods/foods-that-can-be-unsafe-for-your-baby_9195