8 راز که نشان می‌دهند علائم افسردگی خاموش دارید

شاید خودتان یا کسی که عاشقش هستید دارای علائم افسردگی خاموش هستید، اما از آن بی‌خبر هستید. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زده است که بیشتر از 246 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند.

افسردگی خاموش که با عناوینی همچون «افسردگی خندان» یا «افسردگی پنهان» شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که تشخیص علائم افسردگی در فرد سخت است و بسیاری از علائم در فرد پنهان هستند.

 

علائم افسردگی خاموش

برخی از مردم علائم افسردگی خود را به این دلیل پنهان می‌کنند تا دیگران متوجه و نگران نشوند. برخی دیگر به خاطر بروز علائم افسردگی خجالت می‌کشند و به دنبال کمک نیستند برای همین افسردگی خود را پنهان می‌کنند. برخی دیگر ممکن است احساس گناه داشته باشند. در ادامه می‌خواهیم با این علائم آشنا شویم. شاید به افسردگی خاموش مبتلا هستید و از آن بی‌خبر هستید. پس با ما همراه باشید.

 یا بیش از حد و یا خیلی کم می‌خوابید

خواب طولانی

آیا تا به حال شده است دوست یا یکی از اعضای خانواده‌تان در مورد خستگی بیش از حدشان صحبت کنند یا بگویند اصلا هیچ انرژی برای انجام کارها ندارند؟ آیا همیشه چشم‌هایشان پف مانند است یا نشانه‌هایی از اختلال در خواب را بروز می‌دهند؟

افسردگی باعث اختلال در خواب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که افسردگی باعث می‌شود فرد ساعت‌ها در تخت خود بیدار بماند یا صبح خیلی زود از خواب بیدار شود. افراد افسرده یا خیلی زیاد می‌خوابند یا خیلی کم.

کناره گیری از فعالیت ها، کار یا مدرسه

کناره گیری از فعالیت ها یکی از مهم ترین علائم افسردگی خاموش محسوب می شود، چون این اختلال تمام وقت و انرژی فرد را درگیر می کند. افسردگی باعث می شود کارهای زندگی روزمره را به سختی انجام دهید حتی کارهای بسیار ضروری. از این رو این درد بیشتر شما را ناراحت خواهد کرد. افرادی که دچار افسردگی خاموش هستند به تدریج یک یا دو کار مهم در روز را نمی توانند انجام دهند و خودشان متوجه این امر نیستند. اگر به تازگی متوجه شده اید که یکی از کارهای مورد علاقه تان را دیگر نمی توانید انجام دهید به احتمال زیاد به افسردگی خاموش دچار شده اید.

تغییر در رژیم و نوسانات وزنی

تحقیقات نشان می­‌دهند که افسردگی ممکن است موجب تغییر در اشتها شود. برخی از مردم ممکن است میل کمتری به غذا خوردن داشته باشند، چون غذا دیگر مزه خوبی نمی‌دهد یا ممکن است اصلاً میل به هیچ چیزی نداشته باشند.

برای برخی دیگر نیز، افسردگی می‌تواند به صورت میل زیاد به غذا ظاهر شود. یک وعده غذایی پر از قند به مغز اعلام می‌کند تا سروتونین تولید کند، همچنین به «هورمون شادی» نیز معروف است. در این لحظه، احساس خوب و خوشایندی موقع خوردن شیرینی به وجود می‌آید، اما تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم‌های حاوی قند زیاد می‌توانند باعث بدتر شدن افسردگی شوند.

این تغییرات رژیمی می‌توانند به کاهش وزن، افزایش وزن یا نوسانات بین این دو کمک کنند. اگر متوجه تغییر ناگهانی در حالت بدنی خود شدید، مواظب باشید تا از علائم افسردگی خاموش نباشد.

تحقیقات در سال 2020 نشان دادند که رژیم‌های حاوی میوه، سبزیجات، ماهی پرچرب و غلات کامل  همراه با حذف شیرینی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای سرخ‌کردنی مناسب افسردگی هستند.

 

نوشیدن الکل بیشتر

نوشیدن الکل موجب رهاشدن آندروفین می‌شود، آندروفین تسکین‌کننده طبیعی درد است. این انتقال‌دهنده عصبی مسئول همان احساسی است که ما در حین انجام ورزش، رابطه جنسی یا لذت بردن و خندیدن با دوستان خود تجربه می‌کنیم. یک ساعت شاد بودن روش خوبی برای مقابله با استرس است که تشخیص افسردگی را سخت‌تر می‌کند. یکی از علائم افسردگی خاموش این است که فرد ممکن است مقدار الکل زیادی نسبت به قبل بنوشد. در حقیقت، مطالعات نشان می‌دهند که اختلال مصرف الکل یکی از نشانه‌های بروز افسردگی است که در زنان نسبت به مردان بیشتر تاثیرگذار است.

فراموش کردن «چهره شاد»

در برخی موارد، هرچه لبخند بزرگ‌تر باشد، نشان‌دهنده بیشتر افسردگی خاموش است. «مثبت‌گرایی سمی» کلمه‌ای است که دلیل خوبی برای افسردگی خاموش محسوب می‌شود. برای مثال فرد خودش را در صفحات مجازی بیش از حد مثبت نشان می‌دهد یا چهره واقعی خود را از آنچه که در واقعیت هست پنهان می‌کند. اگر فردی تغییرات رفتاری خود را پنهان کند، می‌تواند به معنای آن باشد که از آنچه که در واقعیت احساس می‌کند یا تجربه احساسی خود را نادیده می‌گیرد، ناراحت است. اگر احساس می‌کنید چنین فردی در اطراف شماست وقت بیشتری را با او بگذرانید. نگه داشتن ماسک خوشحالی در هر لحظه خیلی سخت است.

 

تغییرات در زبان و عناوین مکالمه

تحقیقات نشان می‌دهند که افراد مبتلا به افسردگی از کلمه «من»، «برای من» و کلمات مربوط به «خود» بیشتر استفاده می‌کنند، چون آنها بیشتر اوقات در حالت درون‌نگرانه هستند. همچنین از واژه‌های «همیشه» و «هرگز» نیز بسیار استفاده می‌کنند.

همچنین افسردگی راهی برای تحریف الگوها است که می‌تواند منجر به دیدگاه متفاوتی شود. یافته‌ها نشان می‌دهند که افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، دیدگاه منفی‌تری نسبت به دنیا دارند. اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که این افراد همیشه در حال گفتن «من نمی‌توانم» یا «من باید» هستند. حتی می‌توانید جمله‌هایی حاکی از احساس گناه را از آنها بشنوید مانند «همه چیز تقصیر من بود».

حتی این افراد میل زیادی به خودکشی دارند یا به زندگی بعد از مرگ هیچ اعتقادی ندارند.

 

به دنبال کمک هستند، سپس به یکباره متوقف می‌شوند

افرادی که دارای علائم افسردگی خاموش هستند ممکن است در مورد چیزی احساس گناه، شرم یا ناخوشایندی داشته باشند، سپس به یکباره آن احساس متوقف شود. این افراد ممکن است دارای افکار تاریک باشند و حتی از یک درمانگر کمک بخواهند، اما به یکباره منصرف شوند و بگویند «نه حال من خوبه». ممکن است متوجه شوید که این افراد چیزی را بیش از حد در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند که حاوی اطلاعات شخصی است. برخی از این افراد همه اطلاعات شخصی خودشان را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند بعد به یکباره همه پست‌ها را پاک می‌کنند.

 

بروز احساسات شدید

افسردگی باعث بروز تغییرات ناگهانی در رفتار می‌شود مانند

تحریک‌پذیری

غمگینی

عصبی بودن

تنش

ترس

اندوه

گریه

احتمال بیشتری وجود دارد که تحریک‌پذیری، خشم و عصبانیت بیشتر در مردها بروز کند، در حالیکه احساساتی مانند غم و اندوه بیشتر در زنان بروز می‌کند.

افرادی که دارای علائم افسردگی خاموش هستند، ممکن است از این هیجانات دوری کنند. شاید به طور معمول یک راننده آرامی باشند، اما وقتی وارد ترافیک می‌شوند چهره واقعی خودشان را نشان دهند. یا شاید هرگز موقع تماشای فیلم گریه نمی‌کردند، اما حالا با نگاه کردن به فیلم گریه‌شان می‌گیرد.

 

احساس خوشبینی کمتر در مورد زندگی

در سال 1979، دانشمندان پدیده‌ای به نام «رئالیسم افسردگی» را معرفی کردند. در اصل، این نظریه در مورد کسانی که است مبتلا به افسردگی هستند و دیدگاه واقع‌گرایانه‌تری در مورد جهان دارند. ممکن است حرف‌هایی مانند این حرف‌ها را از آنها بشنوید «به هر حال هیچ کدام اینها مهم نیست، پس کی اهمیت می‌دهد؟»

تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب