شاخص گلیسمی سیب و تاثیر آن بر روی افراد دیابتی
شاخص گلیسمی سیب برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند از اهمیت زیادی برخوردار است. سیب میوهای خوشمزه است که غنی از مواد مغذی و آنتیاُکسیدانها است. این میوه جزو میوههای پرطرفدار برای افرادی که عاشق...
شاخص گلیسمی سیب برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند از اهمیت زیادی برخوردار است. سیب میوهای خوشمزه است که غنی از مواد مغذی و آنتیاُکسیدانها است. این میوه جزو میوههای پرطرفدار برای افرادی که عاشق سلامتی و تناسب اندام خود هستند. شاخص گلیسمی غذاها به رتبهبندی کربوهیدراتهای غذاها گفته میشود که بر اساس مقیاس 0 تا 100 است که در آن سطوح قند خون بعد از خوردن غذا افزایش مییابد.
شاخص گلیسمی سیب
طبق گزارش پریهان، این میوه نه تنها کالری پایینی دارد، بلکه شاخص گلیسمی آن نیز پایین است. شاخص گلیسمی سیب عددی بین 32 تا 38 است که توسط انجمن دیابت آمریکا تایید شده است. این بدین معنا است که سیب سطوح قند خونتان را افزایش نمیدهد.
کدام سیب دارای پایینترین شاخص گلیسمی است؟
سیب دو رنگ با شاخص گلیسمی 32 دارای پایینترین شاخص گلیسمی در بین سیبها است. این نوع سیب دارای 13 گرم کربوهیدرات در هر 120 گرم است و بار گلیسمی آن نیز 4 است.
آیا افراد دیابتی میتوانند سیب بخورند؟
سیبها گزینه غذایی خوبی برای سیر نگه داشتن در یک میان وعده محسوب میشوند. سیب دارای کمترین تاثیر بر روی سطوح قند خون و سطوح انسولین است که باعث میشود گزینه خوبی برای انتخاب افراد دیابتی باشد.
کدام سیب سالمترین سیب است؟
تحقیقات نشان میدهند که سیبهای قرمز دارای آنتوسیانیدینهای بیشتری نسبت به دیگر سیبها هستند. همچنین سیبهای قرمز حاوی سطوح بالایی از پلیفنولها بهنام فلاوونوئیدها و فلاوونها هستند.
بار گلیسمی سیب
باید گفت که بار گلیسمی (GL) یک ارزیابی بهتر از کربوهیدراتها نسبت به شاخص گلیسمی محسوب میشود. بار گلیسمی هم به کیفیت و هم کمیت کربوهیدراتها توجه میکند. بار گلیسمی به ارزیابی افزایش سطوح قند خون بعد از خوردن یک غذای خاص گفته میشود. بار گلیسمی سیب حدود 4.7 است که بدین معنا است که بار گلیسمی آن پایین است.
آیا سیب برای افراد دیابتی خوب است؟
چون شاخص گلیسمی سیب و بار گلیسمی آن پایین است، یک میوه بسیار مناسب برای افراد ددیابتی است، چون تاثیر کمی بر روی خون میگذارد. اما بیماران دیابتی باید مواظب مقدار سیبی که در روز میخورند باشند، بنابراین روزی یک عدد سیب (یک عدد سیب کوچک) کافی است، چون از این طریق میتوانند سطوح گلوکز خون را کنترل کنند. کل کربوهیدرات در یک سیب متوسط 28 گرم است. همچنین سیب را میتوانید با ماست کم چرب یا شیر کم چرب میل کنید تا بار گلیسمی آن کاهش پیدا کند.
اگر خوردن سیب را دوست ندارید، میتوانید پنکیک سیب یا میلک شیک سیب و جو درست کنید که گزینههای خوبی نیز برای افرادی هستد که میخواهند وزن خود را کم کنند.
آیا سیب برای کاهش وزن خوب است؟
بله قطعاً سیب برای کاهش وزن عالی است چون کالری کمی دارد. چون سیب دارای فیبر غیر قابل حل زیادی در پوست است و فیبر قابل حل در داخل میوه زیاد است، مدت زمان طولانیتری در شکم میماند و فرد را سیر نگه میدارد.
تاثیر کربوهیدراتها در سیب
کل کربوهیدراتها در سیب شامل نشاسته، قندها و فیبرها هستند. قندها فراوانترین نوع کربوهیدراتها در سیبها محسوب میشوند، درحالیکه نشاستهها در مقادیر کمی در سیب وجود دارند. کل کربوهیدراتهای موجود در یک عدد سیب متوس 24 گرم است. تقریباً 18 گرم آن را قند تشکیل میدهد و 24 گرم آن را فیبر رژیمی تشکیل میدهد. بقیه آن نشاسته است. سیب سبز حاوی کربوهیدارتهای کمتری است. یک عدد سیب گرنی اسمیت، 23 گرم کربوهیدرات کمتری دارد. در کل، 5 گرم آن فیبر است، 16 گرم آن قند است و بقیه آن نشاسته است.
مقدار قند سیب
بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا، یک عدد سیب متوسط تقریبا حاوی 25 گرم کربوهیدارت است که حدود 9 گرم آن از شکر است.
همچنین سیب حاوی 4 گرم فیبر غذایی است. فیبر ممکن است تاثیرات مفیدی بر متابولیسم گلوکز داشته باشد که می تواند از بالا رفتن قند خون و سطوح انسولین جلوگیری کند.
اکثر قند سیب به طور طبیعی فروکتوز است که ممکن است به طور متفاوتی نسبت به دیگر قندها بر بدن تاثیر بگذارد. فروکتوز متفاوت از قندهای تصفیه شده و فراوری شده در غذاهای بسته بندی شده مانند شکلات و کلوچه است.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/321882#apples-and-diabetes