آیا شاخص گلیسمی بادام پایین است؟

مقدار کربوهیدارت بادام بسیار بالا است، با این وجود، دارای فیبر رژیمی بالایی است. پس شاخص گلیسمی بادام بسیار پایین است. بر طبق مجله بین‌المللی تحقیقات پزشکی، شاخص گلیسمی بادام برابر با صفر (1) است. تحقیقات نشان داده‌اند که بادام همچنین دیگر مغزدانه‌ها احتمال خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری عروق کرونری را کاهش می‌دهند.

گنجاندن بادام در یک رژیم غذایی دارای منفعت‌های زیادی برای چاقی، کنترل شاخص گلیسمی است. یک مطالعه نشان داد که گنجاندن بادام در وعده صبحانه باعث کاهش غلظت گلوکز خون و افزایش سیری در افراد دیابتی و پیش از دیابت می‌شود.

در کل شاخص گلیسمی بادام نزدیک به صفر است. انواع مطالعات نشان داده‌اند که افزایش جذب بادام ممکن است موجب بهبود کنترل گلیسمی و کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو شود. پزشکان مصرف بادام را برای بیماران دیابتی توصیه می‌کنند.

 

شاخص گلیسمی بادام و ارزش تغذیه‌ای آن  

بادام برای بیماران دیابتی

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم شاخص گلیسمی بادام پایین است. کربوهیدرات خالص آن برابر با 9.05 گرم است. به‌طور مشابهی، این مغزدانه دارای پتاسیم، کلسیم و چربی اشباع‌شده است.

ارزش غذایی بادام

از آنجا که شاخص گلیسمی بادام بسیار پایین است، بنابراین برای بیماران دیابتی خطری ندارد. ارزش غذایی بادام بسیار جالب است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

کالری

7 الی 8 عدد بادام تقریبا حاوی 100 کالری هستند. با این وجود، توصیه می شود بادام همراه با دیگر مواد پروتئینی و دیگر کربوهیدارت ها مانند شیر، مغزدانه ها و دانه های روغنی دیگر مصرف شود تا در کنترل قند خون بهتر عمل کند و همچنین مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. بد نیست بدانید آبگوشت برای قند خون نیز بسیار خوب است.

کربوهیدارت پایین

کربوهیدارت بادام نسبتا پایین است که برای کسانی که می خواهند کربوهیدارت مصرفی خود را کنترل کنند گزینه خوبی است. یک پرس بادام حاوی 3 گرم کربوهیدارت است که 1.7 گرم آن را فیبر رژیمی تشکیل می دهد. چون پنیر برای دیابت خوب است، می توانید از بادام در کنار پنیر نیز استفاده کنید.

 

 

آیا بادام برای دیابتی‌ها بی‌خطر است؟

بادام بی‌نهایت سرشار از چربی‌های اشباع‌شده است (چربی سالم). چون شاخص گلیسمی بادام بسیار پایین است و سرشار از فیبر، چربی‌های سالم و پروتئین است، بادام یک گزینه عالی برای دیابتی‌ها محسوب می‌شود. چون بادام منبع عالی فیبر است، به آهسته شدن روند هضم غذا کمک می‌کند، به‌عبارت دیگر جذب مواد غذایی تدریجی و آهسته می‌شود. از این‌رو، سطوح قند خون دچار نوسان نمی‌شود و تاثیر مثبتی می‌گذارد.

ثابت شده است که بادام باعث کاهش سطوح کلسترول (LDL) می‌شود. اگرچه یک مشت بادام (تقریباً 23 عدد بادام) دارای چربی و کالری بالایی است، اما خوردن آن باعث احساس سیری می‌شود و سطوح قند خون ثابت‌تر می‌ماند. توصیه می‌شود بادام در حد تعادل مصرف شود. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که بادام منبع غنی از پتاسیم است و ثابت شده است که به تنظیم فشار خون نیز کمک می‌کند. همچنین بادام حاوی مقدار زیادی منزیم است که موجب بهبود واکنش انسولین می‌شود و در نتیجه مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد.

در واقع، بادام جزو سالم‌ترین مغزدانه‌ها محسوب می‌شود. بادام غنی از املاح معدنی و ویتامین‌ها است.

 

بیماران دیابتی چقدر بادام در روز بخورند؟

اگرچه شاخص گلیسمی بادام پایین است، اما کالری زیادی دارد. بنابراین، اگر می‌خواهید بادام را وارد رژیم غذایی‌تان کنید، باید مقدار صحیح آن را بدانید. برای اینکه کالری زیادی دریافت نکنید، باید مراقب باشید و سطوح قند خون‌تان را کنترل کنید.

خوب اگر بخواهیم بگوییم یک بیمار دیابتی چقدر باید در روز بادام بخورد، پاسخ این است که این بیماران در هر روز حداقل 6 تا 8 عدد بادام بخورند.

اما اگر می‌خواهید بادام بیشتری را وارد رژیم روزانه‌تان کنید، می‌توانید بیشتر از این مقدار هم بخورید. در این مورد، می‌توانید تا 15 عدد بادام در روز میل کنید.

 

آیا بادام برای کاهش وزن خوب است؟

شاخص گلیسمی بادام پایین است و وجود MUFA و فیبر در آن باعث می‌شود تا به کاهش وزن کمک کند. همچنین خوردن بادام باعث می‌شود مدت زمان بیشتری سیر بمانید. از این‌رو با خوردن بادام اشتهایتان را بهتر می‌توانید کنترل کنید. یک مشت بادام تقریباً صد کالری دارد. حتی با اینکه بادام کالری زیادی دارد، اما اگر در حد تعادل مصرف شود منجر به افزایش وزن نمی‌شود. چندین مطالعه نشان دادند که مصرف مکرر بادام و دیگر مغزدانه‌ها به کاهش وزن و کاهش خطر چاقی کمک می‌کند.

 

چگونه از بادام در رژیم غذایی‌مان استفاده کنیم؟

می‌توانید مقدار توصیه‌شده بادام را در ابتدای صبح میل کنید. توصیه می‌شود بادام را با شکم خالی مصرف کنید. این کار به افزایش جذب مواد مغذی بادام کمک می‌کند که می‌توانید در طی روز مصرف کنید. بادام را می‌توانید بدون پوست بیرونی بخورید. اما باید بدانید خوردن بادام با پوست مزیت‌های بیشتری دارد. لایه پوست حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است. اگر به پوست بادام حساسیت ندارید، حتماً آن را با پوست بخورید.

 

 

حرف آخر از پِریهان

چون شاخص گلیسمی بادام پایین است برای افراد دیابتی توصیه می‌شود. بادام غنی از مواد زیرمغذی است و به‌طور ویژه‌ای برای کنترل سلامت قلب عالی است. گنجاندن بادام به رژیم غذایی می‌تواند مزیت‌های زیادی برای سلامتی داشته باشد.

تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان

 

منابع:

https://www.fitterfly.com/blog/is-almond-good-for-diabetes/

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب