برای سوختگی سقف دهان چه کنیم؟

خیلی وقت‌ها سوختگی سقف دهان فقط چند دقیقه طول می‌کشد و خیلی وقت‌ها هم ممکن است چندین روز طول بکشد. خوشبختانه اکثر سوختگی‌ها در سقف دهان نیازی به درمان دارویی ندارند و با مراقبت‌های خانگی می‌توان آن را درمان کرد. چه در سقف دهان تاول داشته باشید و چه نداشته باشید، بسیاری از این درمان‌های خانگی به شما کمک می‌کنند تا درد ناشی از سوختگی سقف دهان‌تان کاهش یابد. اگر همه این راه‌ها را رفتید و بهبودی حاصل نشد، بهترین کار این است که با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

درمان سوختگی سقف دهان

 برای درمان سوختگی سقف دهان از این راهکارها استفاده کنید:

مسکن‌های بدون نسخه

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای تسکین سوختگی سقف دهان این است که از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کنید. ایبوپروفن، آستامینوفن و سدیم ناپروکسن داروهایی هستند که می‌توانند به درد و کاهش ورم کمک کنند. به دوز مصرفی داروها دقت کنید و طبق دستورالعمل نوشته شده روی دارو عمل کنید.

 

شستشو با نمک

شستشو با نمک باعث کاهش عفونت سقف دهان می‌شود. هنگام شستن دهان با نمک از دهانشویه‌های الکلی خودداری کنید، چون درد و تحریک سقف دهان را افزایش می‌دهند.

 

غذاهای سرد و نرم

غذاهای نرم برای سقف دهان

عاشق چیپس و سالسا هستید و سوختگی سقف دهان هم اذیت‌تان می‌کند؟ خوب اول به این جمله فکر کنید: غذاهای ترد مانند چیپس در دهان می‌شکنند و موجب احساس سوختگی بیشتر در سقف دهان می‌شوند. غذاهای تند، ادویه‌دار و مرکبات از غذاهایی هستند که باعث احساس سوختگی سقف دهان می‌شوند.

بعد از چند روز بهترین کار این است که از غذاهای نرم، سرد و نوشیدنی‌ها استفاده کنید. غذاهای سرد نه تنها موجب تحریک نمی‌شوند بلکه می‌توانند به تسکین احساس سوزش سقف دهان نیز کمک کنند. بستنی یخی، ماست و سس سیب می‌توانند به شما کمک کنند تا از سوختگی سقف دهان نجات پیدا کنید.

 

رعایت بهداشت دهان

رعایت بهداشت دهان

هر چه دهان‌تان سالم‌تر باشد، بهبودی سریع‌تر خواهد بود. داشتن دهان تمیز به شما کمک می‌کند تا از عفونت پیشگیری کنید. این بدین معنا است که با مسواک زدن روزی دو بار و استفاده از خمیر دندان فلورید و یک مسواک نرم و تمیز کردن بین دندان‌ها با نخ دندان یا روش‌های دیگر می‌تواند به پیشگیری از سوختگی سقف دهان کمک کند.

 

آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا فقط برای درمان آفتاب سوختگی به کار نمی‌رود، بلکه این گیاه قدرتمند برای سوختگی سقف دهان نیز کاربرد دارد. اما قبل از آنکه از این ژل برای سقف دهان استفاده کنید و آن را به سقف دهان‌تان بمالید، مطمئن شوید که محصولی که استفاده می‌کنید، مناسب برای استفاده در دهان است. برخی از محصولات آلوئه‌ورا تنها برای استفاده موضعی طراحی شده‌اند.

می‌توانید از آب آلوئه‌ورا  استفاده کنید یا از محلولی استفاده کنید که حاوی عصاره آلوئه‌ورا است. فقط به یاد داشته باشید که این روش هنوز به لحاظ علمی ثابت نشده است و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

 

عسل

عسل نه تنها برای پوست خوب است، بلکه مزه خوبی هم دارد. برخی مطالعات نشان می‌دهند عسل را می‌توان برای درمان موضعی سوختگی به کار برد. چون:

  • عسل می‌تواند از زخم محافظت کند و موجب ترمیم زخم شود.
  • عسل دارای خواص ضد باکتریایی است که ممکن است شانس عفونت را کاهش دهد.
  • عسل حاوی اسیدآمینوها، پروتئین‌ها و ویتامین‌هایی است که ممکن است بر سرعت التیام زخم تاثیر بگذارند.

برای درمان سوختگی سقف دهان با عسل بهتر است کمی عسل را روی سقف دهان بمالید. برای نتیجه بهتر چندین بار در روز این کار را تکرار کنید. از عسل برای درمان آفت دهان نیز استفاده می‌شود.

 

چه موقع به دکتر مراجعه کنیم؟  

اگر می‌توانید سقف دهان‌تان را در آینه نگاه کنید. اگر سوختگی سقف دهان‌تان به‌نظر قرمز می‌رسد و احساس درد دارید، اما درد در حدی نیست که زیاد اذیت شوید، سوختگی از نوع درجه یک است. می‌توانید از درمان‌های خانگی که در بالا اشاره کردیم استفاده کنید و نیازی به پزشک ندارید.

اما اگر علائم زیر را مشاهده کردید، سوختگی از نوع جدی‌تر است:

  • تاول
  • ورم شدید
  • پوستی که نسبت به حالت معمول موقع لمس کردن، کم‌رنگ‌تر است.

 

تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان

منبع: greatist.com

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب