هر آنچه که باید در مورد سبزی خوردن در بارداری بدانید
سبزی خوردن در بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. اما یک زن باردار میتواند از همه سبزیجات برای خوردن استفاده کند. کدام سبزیها در دوران بارداری قابل خوردن هستند. در طول دوران بارداری، تغذیه خوب...
سبزی خوردن در بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. اما یک زن باردار میتواند از همه سبزیجات برای خوردن استفاده کند. کدام سبزیها در دوران بارداری قابل خوردن هستند. در طول دوران بارداری، تغذیه خوب بیشتر از هر چیزی اهمیت دارد. برای اینکه بارداری سالمی داشته باشید و به رشد سالم جنین تان کمک کنید باید از انواع سبزیجات و میوه ها، غلات کامل، غذاهای حاوی پروتئین و محصولات لبنی کم چرب یه بدون چرب در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین باید انواع غذاها و نوشیدنی های حاوی شکر، چربی اشباع شده و سدیم را تا می توانید محدود کنید. در هر وعده غذایی سعی کنید نصف بشقاب تان سبزی باشد.
آیا سبزیجاتی را که برای جنین مضر هستند را میشناسید. در این مقاله میخواهیم به همه سوالاتتان پاسخ دهیم.
اهمیت سبزی خوردن در بارداری
در طول بارداری باید از غذاهای سالم در زمان درست و به مقدار کافی استفاده کنید. هر چیز ناسالمی میتواند به جنین و خود مادر آسیب وارد کند. یک رژیم سالم به رژیمی گفته میشود که پر از سبزیجات است که میتواند از بیماریهایی مانند دیابت دوران بارداری و کمبود مواد مغذی پیشگیری کند، چون سبزی خوردن حاوی ویتامینهایی مانند کاروتن، ویتامین C و اسید فولیک هستند که فیبر مورد نیاز بدن را نیز فراهم میکنند. سبزی خوردن احتمال کمخونی را کاهش میدهد، به کنترل فشار خون کمک میکند و منجر به افزایش وزن سالم در مادر میشود. در این دوران باید در مورد غذاها و نوشیدنی هایی مانند کاپوچینو در بارداری دقت کنید.
چهار سبزی که باید در دوران بارداری بخورید
سبزی خوردنهای زیادی هستند که به شما کمک میکنند تا مواد مغذی بدنتان را تامین کنید. در ادامه به سبزی خوردن در بارداری اشاره میکنیم که حتما باید بخورید.
سبزی ریحان
ریحان یکی از سبزیهای بسیار مفید در دوران بارداری است که در ادامه به فواید آن اشاره میکنیم.
- ریحان به عنوان یک سبزی خوردن در بارداری غنی از ویتامین K است. این ویتامین به پیشگیری از لخته شدن خون کمک میکند و از این رو احتمال کمبود خون به هنگام زایمان را کاهش میدهد.
- ریحان دارای منگنز است. منگنز به رشد استخوانهای جنین در رحم کمک میکند. منگنز دارای خواص آنتیاکسیدانی است که باعث به حداقل رسیدن آسیب سلولی میشود. از این رو برای پیشگیری از این آسیب هیچ چیزی نمیتواند جای ریحان را بگیرد.
- ریحان دارای چندین املاح معدنی و مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین E، فسفر، پتاسیم و غیره است. این املاح معدنی به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند که میتوانند هم برای مادر و هم برای جنین بسیار خوب باشد.
- بسیاری از زنان باردار از کمخونی در دوران بارداری رنج میبرند، ریحان باعث افزایش تعداد سلولهای قرمز خونی میشود و سطوح هموگلوبین مورد نیاز را حفظ میکند.
- ریحان دارای ویتامین A است که به رشد اندامهای جنین کمک میکند. بنابراین با خوردن این سبزی خوردن در بارداری سلامت جنین خود را تضمین میکنید.
- ریحان حاوی فولات است که به تامین خون و جلوگیری از خطر نقص مادرزادی در جنین کمک میکند.
مضرات سبزی ریحان
- در طول بارداری نباید زیاد ریحان مصرف کنید، چون ممکن است باعث سقط جنین شود. علاوه بر این، دانه ریحان باعث افزایش جریان خون میشود و از این رو موجب تحریک خونریزی میشود.
- اگر داروهای ضد انعقاد مصرف میکنید، باید از مصرف ریحان خودداری کنید.
- ریحان حاوی اوژنول است که موجب تپش قلب میشود از این رو از مصرف بیش از حد آن خوددار کنید.
- حداقل دو هفته قبل از عمل سزارین مصرف ریحان را قطع کنید.
- جذب بیش از حد ریحان موجب کاهش قند خون میشود که خوب نیست. کاهش سطوح قند خون برای سلامت مادر و جنین مضر است.
در کل اگر ریحان به اندازه کافی مصرف شود هیچ ضرری ندارد.
سبزی تربچه
سبزی خوردن در بارداری بدون تربچه معنایی ندارد. تربچه در رنگهای بسیاری وجود دارد، اما رایجترین آن تربچه سفید است. تربچه هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف میشود.
ارزش غذایی تربچه در بارداری
یک فنجان تربچه حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی از جمله پتاسیم، فولات، کلسیم، آهن، ویتامین C، ویتامین A، ویتامینهای B، روی و منگنز است.
- تربچه به کنترل وزن در بارداری کمک میکند. تربچه مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه میدارد و در عین حال جذب کالری را کاهش میدهد. علاوه بر این حاوی کربوهیدرات و قند کم است و مقدار فیبر رژیمی آن زیاد است که میتواند به درمان یبوست کمک کند.
- چون تربچه مقدار زیادی پتاسیم دارد باعث کاهش فشار خون میشود و به بهبود جریان خون کمک میکند. تربچه به خاطر داشتن خواص آنتیاکسیدانی باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود.
- تربچه به خاطر داشتن شاخص گلیسمی پایین بر سطوح گلوکز در خون تاثیر نمیگذارد. بر همین اساس برای دیابت بارداری بسیار مفید است.
- تربچه به خاطر مقدار ویتامین C زیادی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما و همچنین جنین میشود. در حقیقت، یک فنجان تربچه پخته شده، سی درصد از نیاز روزانه شما را به این ویتامین تامین میکند.
نکاتی که باید در هنگام خوردن تربچه به آن دقت کنید
برای اینکه به عفونت مبتلا نشوید، قبل از خوردن تربچه آن را به دقت بشوئید. برای اطمینان میتوانید بدون پوست بخورید.
خطرات خوردن تربچه در بارداری
اگر تربچه به دقت شسته شود هیچ خطری برای شما و جنین ندارد. با این حال، اگر به دقت شسته نشود احتمال ابتلا به عفونتهایی مانند سالمونلا، توکسوپلاسموز و شیگلوز زیاد میشود. این عفونتها باعث تب بیشتر، دیهیدراسیون، بدن درد و علائم دیگر میشوند که بر بارداری تاثیر میگذارند. اگر این عفونت شدید باشد، میتواند منجر به زایمان زودرس، سقط جنین یا جنین مرده شود.
سبزی جعفری
جعفری به خاطر طعم و عطر فراوانی که دارد در بیشتر غذاها استفاده میشود. احتمالا نگران این هستید که آیا جعفری در دوران بارداری برای شما و جنین ضرر دارد یا نه. جعفری به عنوان یک سبزی خوردن در بارداری دارای فواید زیادی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- جعفری غنی از اسید فولیک است و بری رشد سیستم عصبی جنین ضروری است.
- جعفری یک آنتیاکسیدان قوی محسوب میشود و به تقویت سیستم ایمنی بدن در طول بارداری کمک میکند. همچنین غنی از ویتامین C و B است.
- جعفری حاوی پتاسیم و منیزیم است که به کاهش ورم در دوران بارداری کمک میکنند. پتاسیم به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
- جعفری به خاطر خواص ضد التهابی که دارد به کاهش درد مفصلی کمک میکند. همچنین با مشکلاتی مانند گاز معده و نفخ مبارزه میکند.
- افزودن جعفری به رژیم غذایی باعث از بین بردن کمبود آهن در جنین میشود. جعفری منبع ویتامین K و کلسیم است. اینها برای سلامت استخوان در طول بارداری مورد نیاز هستند.
نکتههای مهمی که باید در هنگام خوردن جعفری در بارداری به آنها دقت کنید:
- اگر میتوانید جعفری را خودتان بکارید.
- قبل از خوردن جعفری حتما آن را خوب بشویید. از خوردن برگهای پوسیده جعفری خودداری کنید چون ممکن است باعث مسمومیت غذایی در بارداری شود.
- به هیچ وجه از روغن جعفری در بارداری استفاده نکنید چون برای کلیهها ضرر دارد.
سبزی پیازچه
پیازچه به عنوان یکی از سبزیهای مجاز در بارداری دارای مزیتهای زیادی است که به رشد جنین نیز کمک زیادی میکند. پیازچه دارای مواد مغذی مهمی مانند ویتامینها، املاح معدنی، آنتیاکسیدانها و غیره است.
مزیتهای تربچه در دوران بارداری
تربچه منبع عالی فولات، پتاسیم، کلسیم و فسفر میباشد. همه این مواد مغذی به رشد سالم جنین کمک میکنند. برخی از مزیتهای تربچه در دوران بارداری عبارتند از:
- تنظیم فشار خون: تربچه به کنترل فشار خون در دوران بارداری کمک میکند. از این رو با خوردن پیازچه میتوانید از پرهاکلامپسی، فشار خون بارداری، زایمان زودرس پیشگیری کنید.
- پیشگیری از دیابت بارداری
پیازچه حاوی کروم است که به سطوح فشار خون در طول بارداری کمک میکند. همچنین از مقاومت انسولین در بدن پیشگیری میکند. بنابراین، با خوردن تربچه میتوانید از دیابت بارداری پیشگیری کنید.
-
کاهش سطوح قند خون
ترکیبات سولفور و کوئرستین در کنار هم به حفظ سطوح قند خون به وسیله افزایش تولید انسولین کمک میکند. از این رو به کنترل دیابت بارداری کمک میکند.
-
تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
پیازچه منبع غنی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی در طول بارداری کمک میکند. ویتامین C به ایجاد سلولهای سفید خون کمک میکند که با عفونت مبارزه میکند. پیازچه حاوی خواص ضد باکتریایی است که از بدن در برابر سرماخوردگی و آنفلونزا جلوگیری میکند.
-
تقویت دستگاه گوارشی
پیازچه غنی از فیبر رژیمی است که به بهبود دستگاه گوارشی کمک میکند. اگر به یبوست در دوران بارداری مبتلا هستید، پیازچه به درمان آن کمک میکند.
اسفناج
در طول بارداری، زنان نیاز بیشتری به مواد مغذی دارند. این حقیقت شناخته شده است که جنین مواد مغذی خود را از رژیم مادر دریافت می کند. در طول این دوره، ممکن است مادران باردار دچار کم خونی شوند. جدا از مصرف مکمل های مورد نیاز، اسفناج یکی از بهترین های سبزی خوردن در بارداری می تواند از کمخونی در مادران باردار پیشگیری کند.
چقدر سبزی باید در روز مصرف کنیم؟
گنجاندن مقدار فراوانی از سبزی خوردن در بارداری بسیار مهم است. سبزیجات دارای برگ سبز منبع عالی آهن و فولات هستند، پس تا می توانید از این سبزیجات استفاده کنید، چون هم برای خودتان و هم برای رشد جنین عالی هستند. حداقل 4 الی 5 پرس در روز از انواع سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان