قبل از اینکه بخواهیم در مورد درمان گرگرفتگی در مردان صحبت کنیم، باید بگوییم که گرگرفتگی نوعی احساس حرارت شدید است که بسیاری از زنان در طول دوران یائسگی تجربه میکنند. اما مردان نیز ممکن است گرگرفتگی را تجربه کنند که ناشی از تغییرات هورمونی، تغییرات در سبک زندگی و بسیاری از دلایل پزشکی است. گرمای شدیدی که در بدنتان ایجاد میشود ناشی از محیط اطرافتان نیست و در اغلب اوقات بهطور ناگهانی ظاهر میشود.
طبق گزارش پریهان: زنان گرگرفتگی را بهخاطر نوسانات ناگهانی هورمونها تجربه میکنند. بهعبارت دیگر، مردان کاهش شدید طبیعی را در تستوسترون تجربه نمیکنند. در حقیقت، مردان کمتر از 2 درصد کاهش در تستوسترون را در هر سال بعد از 30 سالگی تجربه میکنند.
گرگرفتگی در مردان در اغلب اوقات بهخاطر درمان سرطان پروستات که به آن درمان محرومیت از آندروژن گفته میشود اتفاق میافتد. این درمان با محدود کردن تولید تستوسترون تاثیر میگذارد، طوری که نمیتواند رشد سلول سرطانی را تحریک کند.
تخمین زده شده است که 80 درصد مردانی که تحت این درمان قرار میگیرند دچار گرگرفتگی میشوند.
در بسیاری از اوقات گرگرفتگی در مردان همزمان با علائم زیر است:
این علائم ممکن است حاصل استرس، افسردگی یا اضطراب باشد. برای شناخت علائم مرتبط با گرگرفتگی تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
سطوح پایین تستوسترون میتواند حاصل انواع تغییرات باشد، اما مردانی که دارای سطوح پایین تستوسترون هستند، میتوانند گرگرفتگی را تجربه کنند.
علائم گرگرفتگی در مردان عبارتند از:
درحالیکه کاهش محرکهای هورمونی از مردان و زنان متفاوت است، علائم گرگرفتگی هم در مردان و هم در زنان یکسان است. احساس گرما و گرگرفتگی در اغلب اوقات شدید است. تعریق شدید بدن و قرمز شدن پوست نیز ممکن است همراه با این علائم باشد.
این علائم ممکن است فقط 4 دقیقه طول بکشند و تعریق شدید با تعریق سرد پایان یابد. برخی از مردان و زنان این علائم را بهطور مکرر تجربه میکنند، درحالیکه برخی دیگر بیشتر از 10 دقیقه در روز این علائم را تجربه میکنند.
بر طبق یک مطالعه در سال 2017، گرگرفتگی در مردان بعد از 7 ماه از پایان درمان محرومیت از آندروژن پایان مییابد. مردانی که درمان را ادامه میدهند ممکن است این علائم را تجربه کنند.
با بهبود رژیم غذایی، الگوهای خواب و ورزش منظم میتوان به درمان گرگرفتگی در مردان کمک کرد. یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که مصرف قرصهای ضدافسردگی، هورمونهای پروژسترون مانند مجسترول یا هورمونهای ضد آندروژن مانند سیپروترون ممکن است به درمان گرگرفتگی در مردان کمک کند. درمان جایگزین تستوسترون نیز ممکن است کمک کند.
یک مطالعه در سال 2012 نیز نشان داد که داروهای ضد افسردگی چندگانه ممکن است به درمان گرگرفتگی مردان کمک کند. همچنین در این مطالعه به این نکته اشاره شد که گاباپنتین ضد تشنج یکی از بهترین گزینههای درمانی غیر هورمونی محسوب میشود.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که درمان جایگزینی تستوسترون برای مردانی که سابقه ابتلا به سرطان پروستات دارند توصیه نمیشود چون ممکن است موجب تحریک سلولهای سرطانی شود. قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک متخصص مشورت کنید.
میتوانید با اجتناب از موارد زیر از گرگرفتگی پیشگیری کنید:
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
منبع: healthline.com