خطرات عفونت ادراری که زندگی شما را تهدید می‌کنند

اگر به عفونت ادرار مبتلا هستید، حتما می‌دانید که مصرف نکردن داروهای مربوط به این بیماری خطرات عفونت ادراری را به همراه دارد. اگر این داروها را مصرف نکنید چه اتفاقی می‌افتد؟ در این مقاله در مجله اینترنتی پریهان در مورد درمان عفونت ادراری صحبت نمی‌کنیم، بلکه به شما می‌گوییم که چرا باید به محض مشاهده علائم عفونت ادراری به پزشک متخصص مراجعه کنید و درمان را شروع کنید.

عفونت ادراری چیست؟

عفونت ادراری یا UTI نوعی عفونت رایج در هر قسمتی از سیستم ادراری زیر است:
– کلیه‌ها (دو اندامی که خون را تصفیه می‌کنند تا مواد فاسد از بدن خارج شود و ادرار تشکیل شود)
– میزنای‌ها (لوله‌هایی که ادرار را بین دو کلیه و مثانه حمل می‌کنند)
– مثانه (اندامی که ادرار را ذخیره می‌کند)
– مجرای ادرار (لوله‌ای که ادرار را از مثانه به بیرون حمل می‌کند)
اکثر عفونت‌ها در مجاری ادرار تشکیل می‌شود و شامل قسمت پایینی سیستم ادراری (مجاری ادرار و مثانه) می‌شود. علت اصلی عفونت ادرار، نوعی باکتری به نام اشرشیا کلی (نام علمی: Escherchia coli) است، اما انواع باکتری‌های دیگر و حتی برخی قارچ‌ها  و ویروس‌ها نیز موجب این عفونت می‌شوند. خطرات عفونت ادراری می‌تواند هر فردی را در هر سنی درگیر کند. البته زنان هشت برابر بیشتر از مردان به عفونت مجاری ادرار مبتلا می‌شوند.

خطرات عفونت ادراری در صورت درمان نشدن این بیماری چیست؟

حتی اگرچه برخی از عفونت‌های مجاری ادرار ممکن است بدون درمان از بین بروند، اما برخی از این عفونت‌ها تبدیل به بیماری جدی در فرد می‌شوند از جمله پیلونفریت و سپسیس.

پیلونفریت

یکی از خطرات عفونت ادراری پیلونفریت است که نوعی عفونت در هر بخشی از کلیه است و در صورت درمان نشدن عفونت مجاری ادرار بروز می‌کند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که تقریبا ۲ درصد از زنانی که عفونت مجاری ادرارشان را درمان نکرده‌اند به این نوع عفونت مبتلا شده‌اند.
علائم پیلونفریت علاوه بر علائم نرمال عفونت مجاری ادرار به‌صورت زیر است:
– تب و لرز
– حالت تهوع و استفراغ
– درد پهلو

معمولا در زنان جوان و سالم، پیلونفریت با آنتی‌بیوتیک و بدون وارد شدن هرگونه آسیبی به کلیه درمان می‌شود. با این وجود، برخی از افرادی که به پیلونفریت شدید مبتلا هستند در معرض خطر دائمی آسیب یا زخم کلیه قرار دارند و برخی از افراد ممکن است برای درمان نیاز به بستری شدن داشته باشند. افرادی که در معرض این بیماری قرار دارند عبارتند از:
– نوزادان و افراد بالای شصت سال
– افرادی که به دستگاه ادراری غیر طبیعی مبتلا هستند (مانند کلیه‌های نعل اسبی یا بیماری پلی‌کیستیک)
– مردان (انسداد پروستات)
– افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند (مانند افراد مبتلا به دیابت یا سرطان)

 

در مورد سلامتی کبد چه می‌دانید؟

سپسیس

سپسیس نیز یکی دیگر از خطرات عفونت ادراری محسوب می‌شود. سپسیس، بیمار است که زندگی بیمار را تهدید می‌کند و به وسیله واکنش بدن به عفونت ایجاد می‌شود. سپسیس زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن با عفونت مبارزه می‌کند، اما در نهایت بدن دچار التهاب زیادی می‌شود. هر ساله تقریبا ۱.۷ میلیون فرد بزرگسال در آمریکا به سپسیس مبتلا هستند و تقریبا ۲۷۰ هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.
بیش از ۳۰ درصد موارد ابتلا به سپسیس به وسیله عفونت مجاری ادراری ایجاد می‌شوند. افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به دیابت یا سیستم سرکوب سیستم ایمنی یا افرادی که قبلا جراحی‌های دستگاه ادراری داشته‌اند، بیشتر در مرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. برخی از علائم سپسیس عبارتند از:
– دمای پایین یا زیاد بدن
– ضربان قلب بالا
– تپش قلب
– عرق در قسمت‌هایی از بدن
– تغییر در وضعیت رفتاری (مانند گیجی)
سپسیس یک بیماری جدی است و نیاز به درمان فوری دارد.

آسیب دائمی به کلیه‌ها

آسیب دائمی به کلیه‌ها یکی دیگر از خطرات عفونت ادراری محسوب می‌شود. اگر عفونت ادراری‌تان درمان نشود، عفونت طولانی‌مدت در کلیه می‌تواند برای همیشه به کلیه‌های شما آسیب وارد کند. عفونت ادراری بر عملکرد کلیه‌ها تاثیر می‌گذارد و موجب زخم کلیه، فشار خون بالا و دیگر مشکلات می‌شود. در بسیاری از مواقع حتی می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند. اگر دچار علائمی مانند تب زیاد و درد شدید هستید یا نمی‌توانید مایعات را نگه دارید، ممکن است نیاز به بستری داشته باشید مگر آنکه عفونت از بین رفته باشد.

دیابت

زنان مبتلا به عفونت ادراری نسبت به زنانی که به این عفونت مبتلا نیستند، در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. تشخیص عفونت ادراری و همچنین درمان آن برای جلوگیری از مشکلاتی مانند عفونت کلیه بسیار اهمیت دارد.

عفونت ادراری و بارداری

این عفونت‌ها در طول بارداری بسیار رایج هستند. اگر درمان نشوند، می‌توانند موجب بروز مشکلاتی هم برای جنین و هم مادر شوند. عفونت ادراری در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس یا نوزاد کم‌وزن را افزایش می‌دهد. همچنین خطر فشار خون بالا و کمخونی نیز وجود دارد.

عفونت ادراری در مردان

این عفونت‌ها در مردان نسبت به زنان کم‌تر رایج هستند. عفونت‌های ادراری در مردان با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند. معمولا درمان طولانی‌مدت است و باید به روش صحیحی شروع شود، چون می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند.

چه مدت باید منتظر درمان عفونت ادراری باشیم؟

اگر هرگونه علائم عفونت ادراری دارید، باید به پزشک مراجعه کنید تا پزشک هر چه زودتر درمان را شروع کند. در حالت کلی برای درمان UTI، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود، چون نمی‌دانیم که کدام عفونت باعث مشکلاتی در عفونت مجاری ادرار شده است. برخی افراد مانند زمان جوان بدون مشکلات سلامتی ممکن است ۱ الی دو روز منتظر بمانند تا علائم خود‌به‌خود بهبود یابد. اگر بعد از دو روز علائمتان بهبود پیدا نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب