تفاوت چای سبز و اولانگ: کدام سالمتر است؟
تا به حال شده است که به تفاوت چای سبز و اولانگ فکر کنید؟ این دو چای از چایهای مشهور در سراسر جهان هستند. هر دو در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرند و بهطور روز افزونی محققان بر این باور هستند که...
تا به حال شده است که به تفاوت چای سبز و اولانگ فکر کنید؟ این دو چای از چایهای مشهور در سراسر جهان هستند. هر دو در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرند و بهطور روز افزونی محققان بر این باور هستند که هم چای سبز و هم چای اولانگ گزینه سالمی برای انتخاب هستند. اما بههر حال هردو چای تفاوتهایی دارند و در این مقاله تصمیم داریم شما را با این تفاوتها آشنا کنیم:
تفاوت چای سبز و اولانگ
در مجله اینترنتی پریهان قبل از اینکه در مورد تفاوت چای سبز و اولانگ صحبت کنیم میخواهیم بدانیم چای سبز و چای اولانگ اصلاً چه هستند.
چای اولانگ چیست؟
چای اولانگ یک چای واقعی است، بدین معنا که این چای از برگهای گیاه کاملیا سیننسیس که به گیاه چای مشهور است تهیه میشود. چای اولانگ یکی از مشهورترین چایها در آسیا است. همچنین این نوع چای – چای واقعی- شامل چای سبز، چای سفید، چای سیاه و چای پوئر است. بیشترین جایی که چای اولانگ کشت میشود تایوان و استان فوجیان چین است. در این مناطق چای اولانگ با عنوان چای وولانگ یا «چای اژدهای سیاه» شناخته میشود. برگهای چای زیر نور گرم خورشید خشک و اکسیدسازی میشوند و سپس به شکل دوکهای مجعد یا مهرههای کوچک پیچ داده میشوند.
سطوح اُکسیداسیون برگهای چای اولانگ از 8 درصد تا 85 درصد متغیر است که طعم آن را بهطور قابل توجهی تغییر میدهد. برخی از چایهای اولانگ مانند Se Chung مزه میوه مانند و شیری دارند و بوی عسل میدهند، درحالیکه برخی دیگر طعم خاک و چوب دارند و بوی برشته مانندی میدهند. برگهای اولانگ بهطور طبیعی حاوی کافئین هستند، اگرچه سطوح کافئین در این چای میتواند متغیر باشد که به این بستگی دارد که چای در کجا کشت شده باشد و چگونه فرآوری شده باشد. یک فنجان چای اولانگ معمولاً دارای مقدار زیادی کافئین نسبت به چای سبز است. این بدین معنی است که افرادی که به کافئین حساسیت دارند ممکن است دچار عوارض جانبی آن در مقایسه با چای سبز شوند.
از این ادویهها در چای استفاده کنید
چای سبز چیست؟
چای سبز با استفاده از برگهای همان گیاه چای کاملیا سیننسیس تهیه میشود که در دیگر چایهای واقعی از جمله چای اولانگ، چای سفید و چای سیاه استفاده میشوند. مانند چای اولانگ، چای سبز نیز بومی چین است. امروزه، چای سبز بهطور گستردهای در هند و آسیا کشت میشود، اگرچه کشور چین هنوز 80 درصد چای سبز دنیا را تولید میکند. چای سبز با استفاده از برگهایی تهیه میشود که زیر نور خورشید یا زیر سایه رشد میکنند و سه بار در سال برداشت میشوند.
برای تنظیم هورمون از این چای استفاده کنید
چندین نوع چای سبز وجود دارد که بهطور گستردهای در میان کشورهایی که این چای را تولید میکنند متغیر است. مشهورترین چای سبز، چای سبز چینی است که عبارتند از Chun Mee و چای باروتی. چای سبز مشهور ژاپنی عبارتند از چای برنج قهوهای، چای سنچا و ماتچا. مقدار کافئین چای سبز مشابه مقدار کافئین چای اولانگ است به استثنای چای سبز ماتچا که حاوی بیشترین مقدار کافئین در بین همه چایها است.
پس چه تفاوتی دارند؟
جدا از تفاوتهای آشکاری که این دو چای در رنگ دارند، طعم این دو چای کاملاً متفاوت است ( چای سبز به رنگ کاملاً سبز است در حالیکه چای اولانگ قهوهای روشن است). با اینکه هر دو چای از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه میشوند، روش فرآوری هر دو متفاوت است.
تولید
چای اولانگ تا اندازهای تخمیر شده است، درحالیکه چای سبز به هیچ وجه تخمیر شده نیستند. این بدین معنا است که همه چایهای اولانگ از طریق فرآیند اکسیداسیون بهدست میآیند که در آن برگهای چای در طی یک دوره چند هفتهای خشک میشوند. این برگها در معرض نور خورشید قرار میگیرند که باعث میشود که رنگ چای اولانگ قهوهای تیره شود.
بهعبارت دیگر، چای سبز را فوراً بعد از کشت با استفاده از روشهای دستی مانند خشک کردن در زیر نور خورشید یا روشهای پخت زغال چوب خشک میکنند. خشک کردن و بخارپز کردن نیز از روشهای مدرن مشهوری است که برای افزایش تولید چای سبز استفاده میشوند.
طعم
همانطور که در بالا ذکر شد، چای اولانگ میتواند مزه میوه و یا خاک و یا حتی چوب بدهد. چای اولانگ دارای متنوعترین طعم در بین همه انواع چایها است.
اگر بخواهیم در مورد تفاوت چای سبز و اولانگ در طعم صحبت کنیم، باید بگوییم که چای سبز طعم گیاه مانندی دارد. اغلب چایهای سبز طعم علف میدهند. خیلی از افراد سعم چای اولانگ را به طعم چای سبز ترجیح میدهند. افرادی که دنبال طعمهای معمولی هستند، چای سبز را انتخاب میکنند.
کدام سالمتر است؟
چای سبز و چای اولانگ هر دو مزیتهای زیادی برای سلامتی بدن دارند. میتوانید هر دوی این چایها را به روتین صبحگاهیتان اضافه کنید. در حقیقت، مزیتهای سالم بودن چای سبز و چای اولانگ بسیار مشابه هم هستند. در واقع، هر دوی این چایها به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک میکنند. ترکیب شیمیایی چای سبز و چای اولانگ، سالم بودن آنها را مشخص میکند.
درحالیکه همه چایهای واقعی و چایهای گیاهی حاوی پلیفنولها و کاتچینهایی مانند EGCG هستند که مزیتهای زیادی برای سلامتی بدن دارند، چای سبز مقدار بیشتری از این ترکیبات را نسبت به چای اولانگ دارد. این بدین معنا است که چای سبز حاوی خواص آنتیاُکسیدانی بیشتری نسبت به چای اولانگ است که همین باعث میشود مزیتهای آن بیشتر باشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی با مصرف چای سبز کاهش یابد. همچنین ثابت شده است که آنتیاَکسیدانها باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد میشوند که موجب فشار اکسایشی میشوند. همچنین این آنتیاُکسیدانها به کاهش سطوح فشار خون کمک میکنند و موجب کاهش ابتلا به بیماریهای جدی میشوند.
حرف آخر
چای سبز علاوه بر اینکه مزیتهای زیادی برای سلامتی بدن دارد، موجب کاهش وزن نیز میشود. البته این بدین معنا نیست که فقط چای سبز باعث کاهش وزن میشود. در حقیقت، یک مطالعه در مجله تغذیه نشان داد که مصرف منظم چای اولانگ منجر به افزایش متابولیسم و 12 درصد افزایش در اُکسیداسیون چربی میشود که به بدن کمک میکند تا چربی بیشتری بسوزاند. اگر به فکر سلامت استخوانها و یا کاهش فشار خون هستید، چای اولانگ بنوشید. اگر بهدنبال پیشگیری از حفره دندان هستید و یا میخواهید وزنتان را کاهش دهید و یا از اختلالات نورولوژیکی مانند آلزایمر پیشگیری کنید، نوشیدن چای سبز یک روش خوشمزهای برای بهدست آوردن این اهداف است. نوشیدن چای به افزایش آرامش نیز کمک میکند.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان