افراد مبتلا به دیابت باید مراقب هر نانی که می خورند باشند و تلاش کنند تا بهترین نان برای دیابت را انتخاب کنند. کربوهیدارت های نان می تواند سطوح قند خون را تغییر دهد که برای افرادی که بدن آنها در برابر انسولین مقاوم است خطرناک است. به همین خاطر است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 مجبور هستند تعدادی از نان ها را در رژیم غذایی خود محدود کنند.
بیماران دیابتی با انتخاب بهترین نان برای دیابت می توانند از خوردن نان لذت ببرند. در ادامه مقاله از مجل اینترنتی پریهان شما را با انواع نان مناسب افراد دیابتی آشنا می کنیم:
نان سنگک یکی از بهترین نان هایی است که بیماران دیابتی می توانند انتخاب کنند. شاخص گلیسمی سنگک بسیار پایین است. این نان دارای سبوس است که باعث می شود جذب قند چربی کاهش یابد و حتی متوقف شود. به همین دلیل بیماران مبتلا به دیابت می توانند این نان را جایگزین نان تهیه شده با آرد سفید کنند.
اکثر نان هایی که به صورت تجاری تهیه می شوند حاوی آرد سفید تصفیه شده هستند. این نوع نان ها حاوی فیبر بسیار کمی هستند و یا حتی هیچ فیبری ندارند. حتی نان گندم نیز ممکن است حاوی گندم تصفیه شده باشد.
فیبر نوعی از کربوهیدارت است که بدن نمی تواند آن را هضم کند. فیبر به بدن کمک می کند تا مدت بیشتری احساس سیری کند. همچنین فیبر می تواند به کنترل قند خون کمک کند. بر طبق یک بررسی در سال 2020، رژیم حاوی فیبر بالا منجر به بهبود کنترل قند خون و التهاب و همچنین کاهش میزان مرگ و میز زود هنگام می شود.
نان با غلات کامل به صورت طبیعی حاوی فیبر است. نان بلغور گندک، نان جوی دو سر جزو نان های با غلات کامل هستند.
منابع:هترین
https://sesamecare.com/blog/best-bread-for-diabetics
https://www.medicalnewstoday.com/articles/311036#diabetes-friendly-breads