پرموئی در زنان بیماری شایعی است که به خاطر سطوح بالای آندروژن، تغییرات هورمونی مرتبط با یائسگی یا اختلالات غدههای آدرنال یا تخمدان ایجاد میشود و درمانهای زیادی برای آن وجود دارد که قرص برای رفع موهای زائد یکی از آنهاست. اگر میخواهید در این مورد بیشتر بدانید با مجله اینترنتی پریهان همراه باشید.
هیرسوتیسم نوعی بیماری شایعی است که موهای فرد بیش از حد رشد میکند. این بیماری بر روی 5 تا 10 درصد زنان تاثیر میگذارد. موهای صورت و بدن در این افراد ضخیم و درشت است و شبیه الگوی رشد موهای مردانه است. دلیل آن داشتن هورمون مردانه به نام آندروژن در بدن زنان است.
اگر علائم هیرسوتیسم یا پرموئی دارید، بهتر است با پزشک متخصص پوست مشورت کنید. علائم پرموئی عبارتند از:
– افزایش رشد موهای صورت در زنان
– داشتن مو در سینه، داخل رانها و غیره که معمولا زنان دیگر در این قسمتها مو ندارند.
– کلفت شدن صدا
– طاسی
– آکنه
– کاهش اندازه سینه
– افزایش حجم عضلات
– بزرگشدن اندازه کلیتوریس
برخی اختلالات و بیماریها باعث پرموئی در زنان میشوند که قبل از مصرف قرص برای رفع موهای زائد بهتر است بیماری خود را شناسایی کنید. ممکن است به این مسئله نیز فکر کنید که آیا لیزر صورت خوبه؟ بهتر است قبل از لیزر صورت به نکات مهم آن نیز دقت کنید.
سندرم تخمدان پلیکیستیک شامل چندین کیست ر تخمدان است و باعث چاقی و پریودهای نامنظم در فرد میشود. احتمالا به دلیل عدم تعادل هورمونهای جنسی بدنتان دچار پرمویی شدهاید.
سندرم کوشینگ به دلیل داشتن سطوح بالایی از هورمون کورتیزول در بدن اتفاق میافتد.
این بیماری ارثی بهوسیله تولید نابهنجار هورمونهای استروئیدی مانند آندروژن و کورتیوزل ایجاد میشود.
اگرچه نادر است، اما توموری که آندروژن را در غدههای آدرنال یا تخمدان ترشح میکند، میتواند موجب هیرسوتیسم شود.
برخی داروها مانند ماینوکسیدیل، تستسترون (آندروژل، تستیم) و دانازول ممکن است موجب هیرسوتیسم شود. همچنین برخی محصولات موضعی نیز که دارای آندروژن هستند میتوانند موجب پرموئی شوند.
در بسیاری از موارد علت پرموئی ناشناخته است. بهتر است قبل از مصرف این قرصها با پزشک متخصص مشورت کنید.
پرموئی به وسیله تولید آندروژن اضافی در بدن ایجاد میشود که داروهای حاوی استروژن و پروژستین میتوانند این بیماری را درمان کنند که قرصهای ضدبارداری یکی از رایجترین درمانها برای پرموئی محسوب میشوند. قرصهای ضدبارداری باعث کاهش سطوح آندروژن میشوند، چرخه قاعدگی را تنظیم میکنند و از بارداری پیشگیری میکنند. اکثر زنان با مصرف 6 تا 12 ماه قرص ضدبارداری توانستهاند پرموئی خود را کاهش دهند. حالت تهوع و سردرد از عوارضات جانبی رایج این دارو است.
این دارو برای درمان فشار خون استفاده میشود، اما در دوز پایین نیز میتواند برای پرموئی در زنان تجویز شود. این قرص، تاثیرات آندروژنها را متوقف میکند و در نتیجه رشد مو کاهش مییابد. عوارض جانبی این دارو عبارتند از خشکی پوست، سوزش سر دل، خونریزی نامنظم واژن، سرگیجه و خستگی. این دارو را نباید به یکباره قطع کرد چون باعث ریزش شدید مو میشود. همچنین برای جنین بسیار خطرناک است، پس هنگام مصرف دقت کنید که باردار نباشید.
فیناستراید نیز نوعی قرص برای رفع موهای زائد است که داروی آنتیآندروژنی محسوب میشود که برای پرموئی بسیار تاثیرگذار است. گزارش شده است که این دارو موثرتر از اسپرونولاکتون است.
فلوتامید، داروی آنتیآندروژنی دیگری است که برای درمان پرموئی تجویز میشود. یکی از عوارضات جانبی این دارو که باعث نگرانی میشود، آسیب به کبد است.
اگر پرموئیتان به خاطر فعالیت بیش از حد غدههای آدرنال باشد، این داروها تجویز میشوند.
بله، هیرسوتیسم میتواند برای همیشه درمان شود، بهشرطی که داروهایی که پزشک تجویز کرده است همراه با محصولات موضعی و لیزر درمانی و یا الکترولیز ادامه دهید. با این روشها میتوانید برای همیشه از دست موهای زائد خلاص شوید. البته در صورت درمان نشدن پرموئی با گذشت سن نیز میتواند بدتر شود، حتی پس از یائسگی. علائمی مانند موهای زائد صورت، موهای بدن و طاسی با گذر عمر بیشتر نیز میشود. بهترین روش برای درمان پرموئی این است که همه روشهای درمانی را باهم ترکیب کنید و هم از لیزر یا الکترولیز استفاده کنید و هم دارو مصرف کنید.
تهیه و ترجمه: اختصاصی مجله اینترنتی پریهان
حتما بخوانید
قبل از پریود چرا پادرد میگیریم؟