آیا گوشت قرمز قند دارد؟ در سالهای اخیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که گوشت قرمز و فرآوری شده موجب ابتلا به سرطان میشود. با توجه به این هشدار آیا بیماران دیابتی نیز باید نگران خوردن گوشت قرمز باشند؟ بعد از پردازش بیش از 800 مقاله در سازمان بهداشت جهانی این خبر منتشر شد که گوشت فرآوری شده علت اصلی ابتلا به سرطان است و خوردن گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
در این مقاله از مجله اینترنتی پریهان میخواهیم به این سوال شما پاسخ دهیم که آیا گوشت قرمز قند دارد؟ باید بگوییم که افرادی که فقط دو بار در هفته گوشت قرمز مصرف میکنند ممکن است در مقایسه با افرادی که کمتر مصرف میکنند در معرض ابتلا به دیابت قرار داشته باشند.
شاید از خیلی از افراد شنیده باشید که به شما میگویند من گوشت قرمز نمیخورم چون قند خون را بالا میبرد. از آنجایی که گوشت قرمز غذایی است که فقط از چربی و پروتئین تشکیل شده است، خوردن گوشت قرمز تاثیر فوری بر قند خون افراد نخواهد گذاشت.
کربوهیدارتها، چربیها و پروتئینها سه نوع ماده درشت مغذی هستند که در هنگام مصرف میتوانند موجب افزایش قند خون شوند.
غذاهای حاوی کربوهیدارت بالا عبارتند از میوهها، برنج، لوبیا، پاستا، نان، شیر و سبزیجات دارای نشاسته مانند ذرت، سیبزمینی و کدو حلوایی. همزمان با خوردن این غذاها، گلوکز در خون آزادسازی میشود. اگر غذاهای حاوی کربوهیدارت بالا را به مقدار زیادی بخورید این گلوکز موجب افزایش قند خون خواهد شد.
غذاهای حاوی پروتئین بالا حاوی گلوکز نستند، اما در عوض تبدیل به اسید آمینه میشوند. اسیدهای آمینو به ساخت عضلات و ترمیم سلولهای بدن کمک میکند. غذاهایی مانند جگر حاوی پروتئین بالایی است اما آیا جگر قند دارد؟
چربیها را میتوان به چربیهای اشباع شده و چربیهای اشباع نشده تقسیم کرد. چربیها منبع انرژی مورد نیاز مغز را برای بقا فراهم میکنند.
غذاها معمولاً حاوی ترکیبی از این سه ماده درشت مغذی هستند. گوشت قرمز حاوی پروتئین و چربی است اما کربوهیدارت ندارد. پس چرا این تصور غلط در بین مردم رواج پیدا کرده است گوشت قرمز قند خون را افزایش میدهد. واقعاً آیا گوشت قرمز قند دارد؟ آیا آبگوشت قند دارد؟
گوشت قرمز به طور معمول حاوی چربی بالایی است، مخصوصاً اسیدهای چرب اشباع شده. غذاهای حاوی چربی کالری بالایی نیز دارند که در صورت مصرف بیش از حد ممکن است منجر به چاقی نیز شوند. همانطور که قبلاً ذکر شد چربیها برای مغز و سلامت سلولها ضروری هستند، اما انجمن دیابت آمریکا توصیه کرده است که بهتر است کمتر از 30 درصد مصرف کالریتان به چربیها محدود شود.
اسیدهای چرب اشباع شده نوعی از چربیها هستند که در دمای اتاق به صورت جامد میمانند مانند کره، گوشت خوک و برخی دیگر از چربیهای حیوانی. خوردن مقدار بالایی از چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی میتواند موجب التهاب داخلی شود که به در نتیجه به مقاومت انسولین کمک میکند. از آنجایی که کنترل وزن و مقاومت به انسولین نقش مهمی در ابتلا به دیابت نوع 2 دارند، جای تعجب نیست که مردم فکر کنند گوشت قمرز ممکن است بر قند خون تاثیر بگذارد.
اگر به مقدار زیادی گوشت قرمز در طی یک دوره زمانی خاص بخورید، ممکن است به دیابت نوع 2 مبتلا شوید. توصیههای بهداشتی نشان میدهند که خوردن گوشت قرمز باید به 1 الی دو بار در هفته محدود شود.
کلام آخر
آیا گوشت قرمز قند دارد؟ نکته مهمی که در این مقاله باید به آن دقت کنید این است که گوشت قرمز بهطور مستقیم برای قند خون تاثیر نمیگذارد. گنجاندن کربوهیدارتها، چربیها و پروتئین در رژیم غذایی برای بدن ما بسیار ضروری هستند. محدود کردن جذب چربی اشباع شده به کمتر از 10 درصد از مصرف روزانه میتواند به سلامت کلی بدن، کنترل وزن و کاهش التهاب در بدن کمک کند.