آیا جگر قند دارد؟

آیا جگر قند دارد؟ این سوالی است که بسیاری از بیماران دیابتی با آن مواجه هستند و به دنبال پاسخی برای آن هستند. کبد تهیه شده از حیوانات مختلف در سراسر دنیا مصرف می‌شوند. جگر دارای طعمی قوی و بافتی منحصر به فرد است که بسیاری از افراد عاشق آن و بسیاری از افراد هم از آن متنفر هستند. خوردن جگر فواید زیادی دارد، اما معایبی نیز دارد که قبل از مصرف باید به آنها توجه کنید.

 

آیا جگر قند دارد؟

قبل از اینکه در این مورد صحبت کنیم که آیا جگر قند دارد یا نه باید با انواع جگر آشنا شویم:

انواع جگر

انواع جگر که قابل خوردن هستند عبارتند از:

جگر گاو

یکی از پر مصرف ترین نوع جگر، جگر گاو است که طعم بسیار قوی دارد. معمولاً این نوع جگر با پیاز سرخ می‌شود. معمولاً جگر گاوهایی خورده می‌شود که بیش از یک سال سن دارند. اگر می‌خواهید بدانید آیا آبگوشت قند دارد یا نه بهتر است مقاله دیگر ما را در این زمینه مطالعه کنید.

جگر گوساله

جگر گوساله از جگر گاوهای زیر یک سال تهیه می‌شود. طعم آن شبیه به جگر گاو است  به روش‌های مشابه با جگر گوساله پخته می‌شود. بافت این نوع جگر نسبت به جگر گاو کمی نرم‌تر است.

جگر خوک

برخی از مردم بر این باور هستند که جگر خوک طعم تلخ‎‌تری نسبت به کبد گاو دارد. خوردن این جگر در کشور ایران حرام است و مردم ایران این نوع جگر را مصرف نمی‌کنند. اما ممکن است در خارج از ایران با این نوع جگر در رستوران‌ها مواجه شوید.

 

جگر بره

جگر بره جگری است که از گوسفندان زیر یک سال تهیه می‌شود. این نوع جگر باید سرخ شود و معمولاً همراه با اندام‌های دیگر گوسفند خورده می‌شود.

 

جگر مرغ

جگر مرغ معمولاً در غذاهای سنتی یونانی به وفور تهیه می‌شود. طعم این نوع جگر نسبت به جگر گاو و یا جگر خوک کمی ملایم‌تر است.

جگر غاز یا اردک

این نوع جگر بهترین نوع جگر است که در غذاهای فرانسوی از آن استفاده می‌شود.

 

جگر ماهی

کبد ماهی به صورت کنسروی به فروش می‌رسد. البته می‌توانید خودتان هم با صید ماهی آن را به صورت تازه مصرف کنید.

 

ارزش غذایی جگر

همه انواع جگر منبع غنی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند.

کبد حاوی مقدار فراوانی پرتئین، آهن و انواع ویتامین‌های B است. همچنین یکی از بهترین منباع حیوانی ویتامین A محسوب می‌شود. برای مثال، یک پرس جگر گاو حاوی بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن شما به ویتامین A است. دریافت ویتامین A کافی خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

همچنین جگر حاوی منابع زیر است:

  • ویتامین C
  • پتاسیم
  • فسفر
  • مس

 

 

ارزش غذایی جگر گاو

3 اونس جگر گاو حاوی ارزش غذایی زیر است:

کالری: 149

پروتئین: 23 گرم

چربی: 4 گرم

کلسترول: 310 گرم

کربوهیدارت: 4 گرم

قند: کمتر از یک گرم

 

 

فواید خوردن جگر

تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن جگر فواید زیادی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

منبع غنی مواد مغذی

جگر یکی از پر مغذی‌ترین مواد غذایی در دنیا محسوب می‌شود که به مقدار قابل توجهی حاوی آهن، ریبوفلاوین، ویتامین B12، ویتامین A و مس است. خوردن جگر می‌تواند به شما کمک کنید تا این ویتامین‌ها و املاح معدنی را به مقدار کافی دریافت کنید و خطر کمبود مواد مغذی را کاهش دهید.

 

کاهش خطر ابتلا به کمخونی

کمبود آهن می‌تواند منجر به انواع کمخونی شود که در نتیجه باعث خستگی، ضعف عضلانی و کمبود توجه می‌شود. جگر یک منبع عالی آهن و ویتامین B12 است. در حقیقت، یکی از اولین اقدامات در هنگام ابتلا به کمخونی، مصرف جگر به صورت منظم است. امروزه،

 

بهبود سلامت استخوان‌ها

جگر حاوی ویتامین K است که برای سلامت استخوان‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. ویتامین K به بدن شما کمک می‌کند تا قدرت سیستم اسکلتی بدن‌تان حفظ شود. دریافت ویتامین K مرتبط با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند پوکی استخوان است. همچنین، ویتامین K به حفظ سلامت سیستم گردش خون کمک می‌کند.

 

خطرات خوردن جگر

در این مقاله می‌خواهیم به این سوال شما پاسخ دهیم که آیا جگر قند دارد؟ آیا خوردن جگر می‌تواند خطرناک باشد؟ چه کسانی نباید جگر بخورند؟

باید بدانید که همان ویتامین‌ها و املاح معدنی که به وفور در جگر یافت می‌شود می‌تواند برای بسیاری از بیماران مناسب نباشد. در ادامه به برخی از خطرات خوردن جگر اشاره می‌کنیم:

 

کلسترول بالا

جگر حاوی کلسترول رژیمی است. با اینکه بسیاری از مردم می‌توانند غذاهای با کلسترول بالا مصرف کنند، اما برخی از افراد باید مراقب جذب مواد غذایی با کلسترول بالا باشند. مصرف بیش از حد کلسترول می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

 

مسمومیت ویتامین A

بله اگر بیش از حد ویتامین A مصرف کنید ممکن است دچار مسمومیت شوید. اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که افرادی که دچار کمبود ویتامین A هستند می‌توانند هفته‌ای یک بار یک پرس جگر بخورند.

علائم کمبود ویتامین A  عبارتند از حالت تهوع و استفراغ، سردرد، تحریک‌پذیری و بی‌خوابی. مصرف زیاد ویتامین A در طی زمان می‌تواند استخوان‌های شما را ضعیف کند.

 

چه کسانی نباید جگر بخورند؟

با اینکه جگر یک منبع عالی مواد مغذی است، خوردن آن می‌تواند برای بسیاری از افراد خطرناک باشد.

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و کلسترول بالا  

خوردن جگر ممکن است برای بیماران مبتلا به کبد چرب و دیابت نوع 2 خطرناک باشد که بهتر است این افراد از خوردن جگر پرهیز کنند.

 

زنان باردار

مصرف بیش از حد ویتامین A در طول بارداری می‌تواند منجر به نقص هنگام تولد شود.

 

افراد مبتلا به نقرس

جگر دارای موادی است که سطوح اسید اوریک بالایی است و می‌تواند برای بیماران مبتلا به نقرس مناسب باشند.

 

 

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوال شما پاسخ دهیم که آیا جگر قند دارد یا خیر. همه انواع جگر دارای پروتئین، انواع املاح معدنی و ویتامین‌ها است که دارای کالری پایینی نیز است. اما این نوع گوشت دارای سطوح بالایی از کلسترول و چربی است. برخی از این مواد مغذی می‌توانند موجب مشکلاتی شوند مخصوصاً برای بیماران مبتلا به دیابت و زنان باردار باید با احتیاط مصرف شود.

 

 

https://www.webmd.com/diet/liver-good-for-you

 

 

تمامی حقوق وب سایت محفوظ می باشد. | طراحی وب سایت توسط دارکوب